Vi ska till den lilla pittoreska staden Wolfenbüttel i Niedersachsen några mil utanför Hannover. Hit kom Wilhelm Mast på 1870-talet. 1878 startade han en vinägerfabrik på Grosser Zimmerhof 26. Han började också handla med exklusiva viner som han hade en stor passion för. Affärerna gick till en början bra och Wilhelm Mast hade snart kunder över hela Tyskland. Verksamheten utvecklades men hamnade i svårigheter i samband med första världskriget. Vid krigsslutet blev Wilhelm Mast sjuk och hans 21-årige son Curt tog över företaget. Nu hade konkurrensen från större tillverkare ökat och Curt Mast valde att fokusera på vinhandeln och tillverkning av spritdrycker.
Curt Mast beskrivs som en alkemist. Han hade ett stort intresse för att laborera med smaksättningar och började tillverka sprit och blanda likörer i den gamla fabriken. Han ville göra en likör som varken var för bitter eller för söt. 1934 blev han klar med ett recept han hade experimenterat med i flera år. Det var ett komplicerat recept som innehöll hela 56 olika komponenter. Dels örter han odlade själv eller plockade under sina jaktturer, men också blommor, rötter och frukter. Curt Mast var en passionerad jägare, som så många andra i hans umgänge i Wolfenbüttel och tänkte sig att just dessa smaker skulle passa just dem. Han gav likören namnet Jägermeister.
Jägermeister blev snabbt en succé. När den lanserades 1935 hade Curt Mast ett 20-tal olika likörer och spritsorter i portföljen. De försvann en efter en när Jägermeister började sitt segertåg över världen.
Jägermeister tillverkas genom så kallad maceration, där 56 olika örter får dra i sprit. Efter fyra till sex veckor filtreras maceratet och får sedan mogna på stora ekfat under 12 månader.