Lauder’s Finest

en flaska lauders whisky

Lauder’s Finest

Lauder’s varumärke har sedan många år haft en särkilt stark ställning i Sverige, anmärkningsvärt då whiskyn produceras av Mac Duff International, ett litet oberoende företag utan whiskyjättarnas enorma budgetar för marknadsföring. Kanske har framgången med den goda smaken att göra? Lauder’s har sedan 1800-talet bevarat sin egen stil, med rund och mild smak och lång eftersmak med inslag av gräddkola. Lauder’s whiskey passar utmärkt både som avec eller on the rocks. Med sin måttliga rökighet är denna blended whisky även en bra drinkingrediens.

Doften är mjuk med inslag av gräddkola och aprikoser. Mild smak med rund och knäckig fatkaraktär och toner av gräddkola och aprikos.

Betyg
Skriv ut
Art. nr.
459
Storlek
70 cl
Alkohol
40 %
Land/Område
Skottland Storbritannien
Typ
Blended Whisky
Producent
Lauder’s

Producent Lauder's

Lauder's whisky skapades redan 1836 och är därigenom ett av de äldsta ännu existerande varumärkena för skotsk whisky. Namnet kommer från Archibald Lauder som hade en butik i Glasgow, och som 1834 fick idén att skapa en egen whisky. Det tog honom två år att få den perfekt. Redan under 1800-talet blev Lauder's mycket populär och prisbelönt i tävlingar både i Europa och USA.