Père Magloire VSOP

calvados pere magloire vsop flaska

Père Magloire VSOP

Père Magloire VSOP är en stiltypisk calavdos med en stram och tydlig äpplighet. Doften är frisk av livfull must, där finns också andra frukter som pomerans och persikor. Smaken har en lätt ek-karaktär med inslag av svarta vinbär och en lång fruktig bittersöt äppelton.

Père Magloire VSOP är en utmärkt calvados för den som vill stifta bekantskap med den berömda äppelspriten. Den är också en förträfflig avec och används ofta som drinkbas av bartenders över hela världen. I Frankrike dricks den gärna som trou Normand, vilket ungefär betyder ”middagshålet”, det vill säga en liten calvados mitt under måltiden som anses ha undergörande effekter för matsmältningen.

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Art. nr.
86331
Storlek
50 cl
Alkohol
40 %
Land/Område
Frankrike
Typ
Calvados
Producent
Père Magloire

Det finns ingen dryck som är lika mycket Frankrike som calvados. Bruket att dricka  till maten, under maten, efter maten, och till och med till frukosten för att få fason på dagen, är mycket vanligt hos såväl äppelbönder i Normandie som i de mondäna salongerna i Paris.

Enligt de franska strikta produktionslagarna får calvados endast tillverkas Normandie. Normandie ligger i nordöstra Frankrike. Det är en plats där historiens vingslag väntar bakom varje backkrön utmed de slingrande vägarna. Här satte vikingarna sina runstenar redan 911 när området koloniserades av skäggiga nordmän. Här har Gånge-Rolf, Wilhelm erövraren, Rickard Lejonhjärta och en rad hårdföra härförare fått bita i gräset. Här har mänsklighetens svartaste stunder utspelat sig – här befriades Europa i juni 1945. Normandie är den europeiska historiens epicentrum, världsberömt för camenbert, och världsberömt för calavdos.

Var namnet Calvados kommer ifrån är inte klarlagt. En populär förklaring är att ett spanskt krigsskepp ”San el Salvador” som sänktes utanför Normandies kust på 1600-talet gav upphov till namnet. Fransmännen firade den lyckliga händelsen i traktens äppelbrännvin. Skeppets namn blev på tidens franska San Calvados. Men det finns också en mer rationell förklaring som berättar att namnet härrör från ett område i Normandie.

Frankrikes spritdryckskultur är rik och varierad, men bland de mest anmärkningsvärda står calvados i en särklass. Ursprungligen från Normandies region, är Calvados en destillerad äppelbrandy som bär på en gedigen historik.

Historien om calvados började långt före vinets intrång i regionen. Äpplen har länge varit en stapelvara i Normandies jordbruk, och traditionen att tillverka cider av dessa är ännu äldre. Destillationen av cider för att producera calvados blev en naturlig progression, och med tiden blev denna metod förfinad, vilket resulterade i den högkvalitativa spritdryck vi känner till idag.

Normandie är hem för över 100 unika äppelsorter, vilket skapar en sällsynt möjlighet att skapa en mångfacetterad och djupgående smakprofil i varje flaska Calvados. Denna komplexitet är möjlig tack vare den särskilda kombinationen av äpplen som används i destillationsprocessen.

Père Magloire, är ett av de mest berömda calvadosmärkena och står som en bastion för tradition och kvalitet. Sedan sin etablering har Père Magloire engagerat sig i att bibehålla de traditionella tillverkningsmetoderna samtidigt som man strävar efter ständig innovation. Varje flaska speglar denna strävan efter perfektion och representerar Normandies rika arv.

När man uppskattar en vällagrad calvados, bör man beakta den kunskap, expertis och tradition som ligger bakom varje droppe. Det är en dryck som förkroppsligar regionens anda och arv. Det är, i sin renaste form, essensen av Normandie.

Frankrikes spritdryckskultur är rik och varierad, men bland de mest anmärkningsvärda står Calvados i en särklass. Ursprungligen från Normandies region, är Calvados en destillerad äppelbrandy som bär på en gedigen historik.

Historien om Calvados började långt före vinets intrång i regionen. Äpplen har länge varit en stapelvara i Normandies jordbruk, och traditionen att tillverka cider av dessa är ännu äldre. Destillationen av cider för att producera Calvados blev en naturlig progression, och med tiden blev denna metod förfinad, vilket resulterade i den högkvalitativa spritdryck vi känner till idag.

Normandie är hem för över 200 unika äppelsorter, vilket skapar en sällsynt möjlighet att skapa en mångfacetterad och djupgående smakprofil i varje flaska Calvados. Denna komplexitet är möjlig tack vare den särskilda kombinationen av äpplen som används i destillationsprocessen.

Père Magloire, en av regionens mest framstående producenter, står som en bastion för traditionen och kvaliteten av Calvados-produktion. Sedan sin etablering har Père Magloire engagerat sig i att bibehålla de traditionella tillverkningsmetoderna samtidigt som man strävar efter ständig innovation. Varje flaska från deras destilleri är en avspegling av deras strävan efter perfektion och representerar Normandies rika arv.

När man uppskattar en välåldrad Calvados, bör man beakta den kunskap, expertis och tradition som ligger bakom varje droppe. Det är en dryck som förkroppsligar regionens anda och arv. Det är, i sin renaste form, essensen av Normandie.

PEREMAGLOIRE.COM

Produkter från Père Magloire

Inspiration