Finsbury Gin

finsbury gin flaska

Finsbury Gin

Finsbury Gin är en klassisk London Dry Gin – torr, med bra sting i enbärskaraktär och kryddig eftersmak.

Färgen är vattenklar. En fyllig arom med elegant bouquet av enbär. Smaken är torr med enbärskaraktär och en kryddig eftersmak.

Betyg (3 röster)
4.5
Skriv ut
Art. nr.
70167
Storlek
70 cl
Alkohol
37.5 %
Land/Område
Storbritannien
Typ
Gin
Producent
Finsbury Gin

Att krydda sprit med enbär är en mycket gammal tradition. Enbäret har sedan medeltiden varit uppskattat både för sin distinkta smak och sina medicinska egenskaper. Framförallt användes enbär till magmediciner, tillredda av munkarna i de medeltida klostren. Den angenäma smaken av enbär gjorde dock att enbärskryddad sprit snart spred sig utanför den rent medicinska användningen. Som vanligt var holländarna, den tidens dominerande handelsnation, först framme och började att producera en enbärskryddad sprit man kallade genever - härlett från latinets juniper (enbär). Genever blev så småningom förändrat till gin i engelskan och det är under detta namn drycken sedan blivit spridd över världen. Gin fanns tidigare i en mängd olika stilar, både sötare och torrare. De flesta varianter är dock bortglömda, och den typ som idag dominerar totalt är London Dry Gin. Stilen är helt torr, och förutom enbär kryddar man i allmänhet även med koriander och angelikarot.

Producent Finsbury Gin

Finsbury är ett mycket stort märke på kontinenten, och är bland annat Tysklands mest sålda gin. Sakta men säkert håller nu Finsbury - med sin rena karaktär särskilt bra till en Gin & Tonic - på att erövra även den skandinaviska marknaden.

Inspiration