Hendrick’s Lunar

Begränsad utgåva
en flaska hendricks lunar gin

Hendrick’s Lunar

Hendrick’s Lunar är en limiterad utgåva som får smak av en mängd örter, bland dem är enbär och citrus tongivande, men också Angelikarot, fläder, kummin, koriander, iris, rosor, gurka och kamomill. Bidragande smaker kommer också från den nattblommande smällglimmen samt jasmin och kaprifol som avger som mest dofter sena kvällar.

Hendrick’s Lunar är en gin som inte görs på traditionellt sätt och som smakar mer än vanlig gin. Det är en intensivt blommig och rogivande gin som smaksatts med många örter som är kända inom folkmedicinen, vilket bidrar till den magi som Leslie Gracie vill skapa med sitt Cabinet of Curiosities. Hendrick’s Lunar är främst avsedd att blandas till cocktails och drinkar som Negroni, Dirty Martini och Gibson, men också till en mängd andra. Hendrick’s har åtskilliga förslag på sin hemsida.

Betyg (26 röster)
3.5
Skriv ut
Art. nr.
41018
Storlek
70 cl
Alkohol
43,4 %
Land/Område
Skottland Storbritannien
Typ
Gin
Övrigt
Begränsad utgåva
Producent
Hendrick’s William Grant & Sons

Smakbeskrivning

Blommig och len doft av kaprifol, viol, tallbarr och enbär med inslag av koriander och djup kryddighet. Smaken är blommig och fruktig med inslag av jasmin och viol. Så småningom öppnar sig tydligare toner av enbär, svartpeppar, äpplen och citrus.

Lunar Gin

Månen har i alla tider fascinerat och påverkat människor. Det finns inte en enda folktro eller religion i världen som inte tillmäter månen andliga, mystiska eller rent av magiska förmågor. Detta har Hendrick’s Master Distiller Ms. Lesley Gracie tagit fasta på när hon för andra gången öppnat sitt Cabinet of Curiosities och utvecklat sin nya gin, Henrick’s Lunar.

Lesley Gracie har ansvarat för destilleringen av Hendrick’s gin i mer än 20 år. Hon är botaniker med en stor passion för odling av växter och örter. Med Ayrshires kustlandskap och sin egen trädgård som utgångspunkt har hon skapat The Cabinet of Curiosities, ett låst skåp på destilleriet där hon förvarar essenser och smaksättningar som hon använder till experiment och innovationer. Den första utgåvan från Cabinet of Curiosities var Midsummer Solstice som Lesley smaksatt med blommor och örter som har sin blomningstid kring midsommarsolståndet. Hendrick’s Lunar är den andra utgåvan i samma serie. Den här gången har Lesley använt nattblommande växter och örter som är aktiva och som mest intensiva i sommarnattens månsken.

Med Hendrick’s Lunar följer instruktioner för ett nattligt månbad. Lesley vill inspirera till en helande och läkande stund av stillhet under fullmånen med en Hendrick’s Lunar Cocktail som rogivande sällskap. Hennes tanke är att man ska uppleva sinnesro och tvätta bort det ohyggliga pandemiåret som orsakat så mycket elände i världen.

Producent Hendrick's

Det var i slutet av 1900-talet som tillverkningen av den skotska drycken Hendrick's Gin påbörjades. William Grant’s styrelseordförande, Charles Gordon, kom till Leslie Gracie med utmaningen att utveckla en ny sorts gin med kraft och karaktär. Charles Gordon hade köpt två gamla ginpannor på auktion, en Bennet still, som tillverkats i London 1860 och en Carter-Head still från 1948. Leslie Gracie började experimentera med olika recept. Hon provkörde batcher där hon laborerade med örter, blommor, kryddor. Uppdraget passade henne perfekt. Leslie kom till William Grant’s 1988 från läkemedelsindustrin. Där hade hon ägnat sig åt att ge bittra mediciner en mer angenäm smak. Hon var sedan barnsben en passionerad trädgårdentusiast och hade egna prunkande rabatter där det mesta fanns att hämta. Det tog henne nästan tio år innan hon var färdig med ginreceptet, som skulle komma att bli Hendrick's Gin. Kompositionen hon kom fram till var inspirerad av engelska trädgårdar; en kopp te och en gurksandwich i en försommarberså bland rosor och blomdoft. Kan det bli mer brittiskt?

Lär dig mer om gin i vår dryckesskola.

Produkter från Hendrick's

Inspiration