Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish

en flaska irländsk whiskey tullamore dew XO

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish

Irländsk whiskey med smaker av karibisk rom? Det är nu verklighet med Tullamore D.E.W.  XO,  Caribbean Rum Cask Finish. Tullamore D.E.W. arbetar ständigt för att skapa nya spännande produkter och den nya whiskeyn är ett resultat av destilleriets kampanj Beauty of Blend.

Exotisk generöst fruktighet med doft av vanilj och ek, inslag av citrus, mogna bananer och kryddor. XO är en mycket smakrik whiskey, mjuk och ”krämig” med toner av ananas, karameller, banan och pomerans. Lång, fruktig smak med nyanser av farinsocker, nötter och vanilj.

Rökighet
Betyg
Skriv ut
Art. nr.
82239
Storlek
70 cl
Alkohol
43 %
Land/Område
Irland Storbritannien
Typ
Irländsk whiskey
Producent
Tullamore D.E.W William Grant & Sons

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är en trippeldestillerad blend av malt, single pot still - och grainwhiskey, lagrad på noga utvalda fat som tidigare använts för att lagra Demerara-rom. Att Tullamore har valt att använda fat som tidigare lagrat rom är ingen tillfällighet, den karibiska romen har nämligen en koppling till Irland. Under 1600 och 1700-talet emigrerade över 50 000 irländare till Västindien, där deras whiskeykunskaper användes för att framställa karibisk rom. Med sin gyllengula färg och sina karamellsöta och tropiska inslag är XO Caribbean Rum Cask Finish en perfekt blandning mellan irländsk whiskey och karibisk rom.

Irländska whiskeyjätten Tullamore D.E.W. arbetar kontinuerligt för att utmana whiskeybranschen.  Med sin senaste kampanj Beauty of Blend bemöter de bland annat samhällsaktuella frågor som mångfald och social inkludering, samtidigt som de vill uppmana till mer kreativitet och nyfikenhet i destilleringen av whiskey. Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är ett utmärkt bevis på det.

Kommentarer

Den är ju slut

Ja tyvärr…. Hoppas på fler i början av nästa år.

Tullamore D.E.W är ett av irländsk whiskeys flaggskepp och i hög grad den whiskey som fört den irländska traditionen vidare. I åtskilliga konsumenttester har den år efter år klarat sig avsevärt bättre än de stora skotska märkena. Tullamore D.E.W 12 Years Old är banérskeppet i Tullamores armada. Den blandas i små batcher av fat som vilat i minst 12 år i lagerhusen i Midleton. Faten har tidigare innehållit bourbonwhiskey, men också portvin och sherry. Precis som sina yngre syskon är 12 YO trippeldestillerad, detta tillsammans med den långa lagringen gör den till den mjukaste och mest finstämda i serien.