Bruichladdich Black Art 11.1

Bruichladdich Black Art 11

Bruichladdich Black Art 11.1

Bruichladdich Black Art 11.1 är en mycket eftertraktad och exklusiv whisky från det skotska destilleriet Bruichladdich. Det är en del av deras Black Art-serie, som är känd för att vara mystisk och hemlighetsfull då destilleriet inte avslöjar detaljer om hur whiskyn är tillverkad eller vilka ingredienser som använts.

Varje utgåva i Black Art-serien är skapad av Bruichladdichs Master Distiller, Adam Hannett, som väljer ut faten och kombinerar dem på ett sätt som ger en unik och komplex smakprofil. Namnet ”Black Art” antyder den hemlighetsfulla och magiska processen bakom skapandet av whiskyn.

Black Art 11.1 är den första utgåvan i den elfte årgången av serien. Det är känt för att vara en limiterad och exklusiv utgåva, och varje flaska är numrerad individuellt. Smakprofilen för Black Art 11.1 förblir en gåta tills konsumenterna provar den, och det är en del av upplevelsen att upptäcka och tolka de olika smakerna och dofterna som whiskyn erbjuder.

Betyg (0 röster)
0
0 Kommentarer
Skriv ut
Art. nr.
41591
Storlek
70 cl
Land/Område
Skottland
Typ
Maltwhisky
Producent
Bruichladdich

Bruichladdich är ett skotskt destilleri som ligger på ön Islay, en av de mest kända regionerna för whiskyproduktion i Skottland. Destilleriet grundades 1881 av William Harvey och hans bröder under en tid då whiskyindustrin i Skottland genomgick betydande förändringar och tillväxt.

Under sin historia har Bruichladdich upplevt flera ägarbyten och perioder av nedläggning. År 2001 återöppnades destilleriet efter en period av nedläggning av en grupp investerare och whiskyentusiaster som ville återuppliva det och bevara dess traditioner.

Bruichladdich är känt för att producera en rad olika single malt whiskysorter med varierande smakprofiler och karaktärer. De är särskilt kända för sin mångsidighet och experimentlusta när det gäller destillationsmetoder, malttyper och fatlagring. Destilleriet producerar allt från lättare och mer subtila whiskysorter till kraftfulla och rökiga single malts.

Utöver Bruichladdich producerar destilleriet även andra varumärken som Port Charlotte och Octomore, som båda är kända för sina distinkta smakprofiler och unika egenskaper.

Bruichladdich har ett starkt fokus på hållbarhet och hållbart jordbruk, och de strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att använda lokala råvaror och miljövänliga produktionsmetoder. Destilleriet är också känt för sitt engagemang för att bevara traditionella tillverkningsmetoder och för att producera whiskysorter av hög kvalitet.

Kommentarer

Producent Bruichladdich

Bruichladdich var fram till 2008 det västligaste destilleriet i Skottland då pyttelilla Anhainn Dearg byggdes långt ute på Isle of Lewis. De första dropparna destillerades 1881 mitt under en gyllene whiskyera då den nya blendwhiskyn gav morgonluft åt ett 30-tal nystartade destillerier. Bruichladdich blev aldrig den framgångssaga man hoppats på. Branschkrisen i början av 1900-talet, överproduktion, världskrigen och förbudstiden gjorde att Bruichladdich bara producerade stötvis. I modern tid har ägarbytena fortsatt. 2001 förvärvade vinhandlaren Mark Rainer och bolaget Murray McDavid det stängda Bruichladdich och gav destilleriet en ny fast grund att stå på. Under Rainers och destillerichefen Jim McEwans ledning har Bruichladdich gjort sig känt som Skottlands mest innovativa destilleri med mängder av nyskapande buteljeringar och egna tillverkningsmetoder.

BRUICHLADDICH.COM

Inspiration