Glenfiddich Solera 15 Years

Glenfiddich Solera 15 Years

flaska Glenfiddich Solera 15

Glenfiddich Solera 15 Years

Köp via systembolaget ?
629   SEK
Gå till på Systembolagets hemsida

En mycket komplex doft av äpple, päron och brända mandlar med inslag av kryddor såsom anis och vitpeppar. Glenfiddich Solera 15 Years har en lång och mjuk eftersmak.

Soleralagringen var när den lanserades för drygt tio år sedan en innovation som Glenfiddich alltjämt är ensamma om. Solera lagras i stora fat som rymmer cirka 50 000 liter, faten är alltid fyllda till minst hälften och fylls kontinuerligt på med minst femtonårig whisky från tre olika fattyper: first och refill bourbon och europeiska sherryfat. Vid Soleralagringen gifter sig whiskyn samman och utvecklar smaker som den annars inte får.

Rökighet
10%
Betyg (85 röster)
3.5
Skriv ut
Art. nr.
308
Storlek
70 cl
Alkohol
40 %
Land/Område
Skottland Speyside
Typ
Maltwhisky
Övrigt
Presenter till whiskyälskaren
Producent
Glenfiddich William Grant & Sons

Visste du detta om Glenfiddich:

  • Glenfiddich betyder dalen med hjortarna på Gaeliska, därav hjorten i logotypen
  • Glenfiddich tillverkas i några av Skottlands minsta pannor, å andra sidan är de många, 30 stycken
  • Glenfiddich har ett eget tunnbinderi, egen buteljeringsanläggning, och man använder, ovanligt nog, eget källvatten vid buteljeringen
  • I destilleriets 45 lagerhus får det plats nästan 800 000 fat
  • 1969 öppnade man Skottlands första besökscenter. I dag har närmare fyra miljoner whiskyturister besökt det femstjärniga centrat.

Glenfiddich är på många sätt det nav kring vilket hela whiskyvärlden snurrar. Solera är en intressant whisky för den som vill uppleva en unik produktionsteknik, men också för den som vill ha en tydlig whisky med många smaker som tar för sig.

Glenfiddich Solera är en whisky med många varierade smaker. Man brukar säga att den smakar mycket whisky. Det mest framträdande är fruktigheten och en intensiv kryddighet som övergår i maltsötma.

Producent Glenfiddich

Glenfiddich är på många sätt unikt. 1886 förverkligade William Grant sin livsdröm och byggde ett eget destilleri i Dufftown tillsammans med sina söner. Whiskytillverkarna har alltid gått sina egna vägar, brutit ny mark och förändrat och utvecklat whiskyvärlden. Det, i allra högst grad, familjeägda destilleriet har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. 1963 uppfann man i princip marknaden för single malt whisky, man var också först med att förstå betydelsen av unik design, profilering, besöksturism och slutlagring. Familjen Grant har hårdnackat stått emot storbolagens uppköpsplaner och lotsat fram det skotska destilleriet till världens mest sålda maltwhisky.

Snabbfakta om Glenfiddich

  • Namnet är gaeliska och betyder dalen med hjortarna, därav hjorten i logotypen
  • Whiskyn tillverkas i några av Skottlands minsta pannor, å andra sidan är de många, 30 stycken
  • Destilleriet har ett eget tunnbinderi, egen buteljeringsanläggning, och man använder, ovanligt nog, destilleriets källvatten vid buteljeringen
  • I destilleriets 45 lagerhus ryms nästan 800 000 fat
  • 1969 öppnade Glenfiddich Skottlands första besökscenter. I dag har närmare fem miljoner whiskyturister besökt det femstjärniga centrat