Port Charlotte PMC:01

Nyhet Begränsad utgåva
Port Charlotte PMC:01

Port Charlotte PMC:01

Port Charlotte PMC:01 är en speciell utgåva från det skotska destilleriet Bruichladdich. Port Charlotte är ett varumärke under Bruichladdich som är känt för sina kraftfulla och rökiga single malt whiskysorter, och PMC:01 är en av deras limiterade utgåvor.

PMC:01 står för ”Port Charlotte Micro-Provenance Cask” och är en serie whiskys som är destillerad från en specifik batch av malt och lagrad på ett specifikt fat, eller cask, vilket ger den en unik karaktär och smakprofil. I fallet med PMC:01 är det en utgåva som framhäver det unika i ett visst fat eller en viss parti av malt.

Betyg (1 röst)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Art. nr.
41590
Storlek
70 cl
Land/Område
Skottland
Typ
Maltwhisky
Övrigt
Begränsad utgåva Nyheter
Producent
Bruichladdich

Bruichladdich är ett skotskt destilleri som ligger på ön Islay, en av de mest kända regionerna för whiskyproduktion i Skottland. Destilleriet grundades 1881 av William Harvey och hans bröder under en tid då whiskyindustrin i Skottland genomgick betydande förändringar och tillväxt.

Under sin historia har Bruichladdich upplevt flera ägarbyten och perioder av nedläggning. År 2001 återöppnades destilleriet efter en period av nedläggning av en grupp investerare och whiskyentusiaster som ville återuppliva det och bevara dess traditioner.

Bruichladdich är känt för att producera en rad olika single malt whiskysorter med varierande smakprofiler och karaktärer. De är särskilt kända för sin mångsidighet och experimentlusta när det gäller destillationsmetoder, malttyper och fatlagring. Destilleriet producerar allt från lättare och mer subtila whiskysorter till kraftfulla och rökiga single malts.

Utöver Bruichladdich producerar destilleriet även andra varumärken som Port Charlotte och Octomore, som båda är kända för sina distinkta smakprofiler och unika egenskaper.

Bruichladdich har ett starkt fokus på hållbarhet och hållbart jordbruk, och de strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom att använda lokala råvaror och miljövänliga produktionsmetoder. Destilleriet är också känt för sitt engagemang för att bevara traditionella tillverkningsmetoder och för att producera whiskysorter av hög kvalitet.

Kommentarer

Producent Bruichladdich

Bruichladdich var fram till 2008 det västligaste destilleriet i Skottland då pyttelilla Anhainn Dearg byggdes långt ute på Isle of Lewis. De första dropparna destillerades 1881 mitt under en gyllene whiskyera då den nya blendwhiskyn gav morgonluft åt ett 30-tal nystartade destillerier. Bruichladdich blev aldrig den framgångssaga man hoppats på. Branschkrisen i början av 1900-talet, överproduktion, världskrigen och förbudstiden gjorde att Bruichladdich bara producerade stötvis. I modern tid har ägarbytena fortsatt. 2001 förvärvade vinhandlaren Mark Rainer och bolaget Murray McDavid det stängda Bruichladdich och gav destilleriet en ny fast grund att stå på. Under Rainers och destillerichefen Jim McEwans ledning har Bruichladdich gjort sig känt som Skottlands mest innovativa destilleri med mängder av nyskapande buteljeringar och egna tillverkningsmetoder.

BRUICHLADDICH.COM

Inspiration