Capel Pisco Especial

pisco capel

Capel Pisco Especial

Pisco Capel är ett vindestillat från norra Chile som började produceras redan på 1700-talet. Mellan dalarnas välkomnande omfamning, kullarnas enhet och folkets passion, föddes en frukt i världsklass, en dubbeldestillerad pisco som har gjort en hel stad stolt sedan 1938. Piscos aromatiska karaktär kommer från druvorna och det varma klimatet. Druvorna måste komma från dalarna: Copiapo, Huasco, Limari, Choapa eller Elqui. Druvorna till Capel kommer uteslutande från Elqui som är den varmaste och bördigaste dalen och är en blandning av muscat, pedro ximenez och torontesdruvor. Druvorna jäses till ett vin som sedan destilleras och lagras mellan fyra till sex månader på stora, gamla ekfat.

Betyg (9 röster)
4
Skriv ut
Art. nr.
86605
Storlek
70 cl
Alkohol
35 %
Land/Område
Chile
Typ
Övrigt sprit
Producent
Capel

Pisco erhålls genom en vindestillationsprocess, där den utsätts för en temperatur på 80 grader för att få alkoholen att avdunsta och sedan kondensera. Destillatet man får ut är uppdelat i tre delar: huvud, hjärta och svans. Hjärtat sparas, som den mest värdefulla delen som används vid tillverkningen av Pisco. Dubbel destillation är det andra steget. Det är en mycket långsammare och mer noggrann process som hjärtat utsätts för en andra gång, och man uppnår en produkt med minskad kvantitet men av högre kvalitet. Mycket renare och med en unik smak. Pisco har en aromatisk, oljig doft i lätt druvig stil. Smak med inslag av kryddor, apelsinblommor, gula päron och halm.

Visste du att

  • Peru´s nationella "Pisco sour day" firas årligen den första söndag i Februari
  • 2012 slog London upp portarna till den första dedikerade Pisco-baren
  • Pisco är den äldsta destillerade spritsorten i Amerika
  • Mark Twain var en av flera framgångsrika författare som lovordade den klassiska cocktailen Pisco punch
  • Både Chile och Peru hävdar att de var först med framställningen av Pisco och är än idag oense.
  • Pisco är ett vindestillat från Norra Chile.

Producent Capel

Pisco Capel härstammar från norra Chile där klimatet är varmt och bördigt vilket ger druvorna aromatisk karaktär. Allt började år 1938 då en grupp av 30 små producenter slöts samman med en gemensam dröm, att tillsammans producera den bästa Pisco i ett kooperativ under lika-och rättvis behandling. De bildade Associations of Small Producers of Elqui. I dag har fler än tusen producenter vigt sina liv åt att ge värde till druvor, marken och arbetet.

1980 gick Pisco Capel från att vara en nischad hantverksprodukt till en nationell masskonsumtion och är idag den bästsäljande piscon världen över.

VÄGEN MOT EN UNIK SMAK

Pisco erhålls genom vindestillationsprocessen, där den utsätts för en temperatur på 80 grader, där alkoholen avdunstar och sedan kondenserar. Vi får sedan ett destillat som är uppdelat i tre delar: huvud, hjärta och svans. Vi reserverar hjärtat, den mest värdefulla alkoholen för att använda den vid utarbetandet av Pisco.

Dubbel destillation är det andra steget, vilket ger upphov till hela Capel pisco-familjen. Det är en mycket långsammare och mer noggrann process som hjärtat utsätts för en andra gång, och uppnår en produkt med minskad kvantitet men av högre kvalitet, mycket renare och med en unik smak.

OM DUBBELDESTILLERAD CAPEL

Destillation är en process som tar ungefär 8 timmar. Detta görs i ett instrument av koppar som kallas Alembic. I den här processen omvandlas vinet med 13 procent alkohol till en ren alkohol på 80 till 90 procent, under avdunstning och kondens.

Om vi ​​utsätter vinet för ett konstant tryck av av 80 grader skulle vi endast avdunsta alkoholen (med tanke på att kokpunkten för vatten är 100 ° och för alkohol 80 °). När vi kyler ångan så uppstår kondens, således får vi en ren alkohol som är uppdelad i tre delar.

  • Den första delen kallas huvudet, denna första fraktion består av föreningar som är mer flyktiga än etanol, en drickbar alkohol.
  • I den andra delen får vi hjärtat, den rena alkoholen som erhålls med mellan 80 och 90 procent, som används för att göra våra piscos.
  • Slutligen separerar vi svansen, en del som huvudsakligen innehåller vatten och en stor mängd kongener, biprodukter som framkommit under jäsningsprocessen.

Efter denna process sparas destillationens huvud och det utförs en dubbel destillation. Huvudet separeras igen, tillsammans med svansen från den senaste destillationen. Hjärtat behålls och vi har då fått en mycket renare produkt. Slutligen separeras svansen igen för att försöka eliminera nästan allt vatten i produkten.

Den andra destillationen är en mer känslig process, där det främst handlar om de organoleptiska egenskaperna. I denna process skiljer vi de finaste aromerna och försöker eliminera etanol, där den sista komponenten är känd för att generera huvudvärk.

CAPEL PISCO - HEMSIDA

CAPEL PISCO - FACEBOOK

CAPEL PISCO - INSTAGRAM

Inspiration