Cucullo Rum Reserva 12

en flaska rum cucullo

Cucullo Rum Reserva 12

Cucullo är en rom med mångsidighet. Romen du kan lita på i ditt spritskåp. Utmärkt att sippa på och perfekt för cocktails. Om du letar efter EN rom att ha hemma är Cucullo din vän.

Med en alkoholhalt på 40% erbjuder Cucullo Reserva 12 Rum en rik upplevelse med en doft av fat och med en liten sötma. Inslag av nötter och karamell, tack vare sin mognad i det karibiska klimatet. Smaken är fyllig och mjuk med smak av fat och vanilj blandad med antydan till russin och andra torkade frukter. Profilen är perfekt för att sippa rent, över is eller som grund för din favoritcocktail.

Betyg (46 röster)
3
1 Kommentarer
Skriv ut
Art. nr.
85117
Storlek
70 cl
Alkohol
40 %
Land/Område
Dominikanska Rep.
Typ
Rom & Cachaca

Rom och dess historia

Romens historia börjar i forntiden, på platser långt ifrån där den är mest känd idag. Antika civilisationer som Indien och Kina producerade jästa drycker från sockerrör, en tidig föregångare till den rom vi känner till idag. När handelsrutterna expanderade, spreds sockerrörsodling och dess destilleringsmetoder västerut.

På 1600-talet blev Karibien hjärtat av romproduktionen. Med sitt idealiska klimat för sockerrörsodling vimlade öarna snart av destillerier. När de europeiska makterna bosatte sig i den Nya Världen blev rom en värdefull handelsvara. Den vävde till och med in i historien och spelade roller i kolonialekonomier, maritima traditioner och till och med uppror och revolutioner.

Tänk dig en tid när sjömän och upptäcktsresande hade fat av denna unika dryck på sina skepp. Rom blev snabbt en favorit för många, tack vare dess rika smak och breda tillgänglighet. När fler människor njöt av den uppstod ett växande behov av dess huvudingrediens - sockerrör.

Cucullo och arvet

Romsproduktionen i Dominikanska republiken börjar med skörden av sockerrör. Juicen som extraheras från sockerrör jäses, destilleras och lagras i träfat. Mästerblenders skapar det slutgiltiga produkten genom att blanda rom av olika åldrar. Kvalitetskontroll säkerställer att romen uppfyller höga standarder för smak och konsistens. Landet är känt för att producera ett brett utbud av romstilar, från lätta och mjuka till rika och robusta.

Cucullo och eldflugan

I Dominikanska republiken sträcker sig sockerrörsfälten långt och brett. På 1920-talet spelade något litet en stor roll i dessa fält - eldflugan Cucullo. Dessa små varelser lyste upp natten och hjälpte arbetare i fälten. De höll också borta skadedjur som kunde skada sockerrören, en avgörande del av romproduktionen.

Vår Cucullo Rom är en speciell hyllning till denna osjungna hjälte. Att namnge vår rom efter eldflugan påminner oss om dess avgörande roll i romens värld. Precis som eldflugan är speciell för karibiska nätter strävar vår rom efter att vara unik för dem som smakar den.

Som en ödmjuk hyllning till den bortglömda hjälten i sockerrörsfältet har vi även skapat en etikett som lyser i mörkret, precis som Cucullo-eldflugan. Det är vårt sätt att hedra denna lilla beskyddare av sockerrörsfälten. Vår flaska skiner när ljusen slocknar och påminner oss om eldflugans magi i de tempererade karibiska nätterna.

Kommentarer

Tack för tips när det gäller rom

Inspiration