Sailor Jerry Spiced Rum

sailor Jerry Spiced Rum

Sailor Jerry Spiced Rum

I romvärlden råder rena vilda Västindien. Det finns egentligen inga, eller i varje fall mycket få regler som omgärdar tillverkningen. Undantaget är Frankrike vars tradition med stränga vinlagar vinner laga kraft ända bort till Karibien där Martinique och Guadeloupe juridiskt sett är franska län.

Torr och söt med inslag av julkryddor, svartpeppar, gräddkola. Eftersmaken är lång och har en tydlig kryddig smak av ek.

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Art. nr.
87747
Storlek
70 cl
Alkohol
40 %
Land/Område
USA
Typ
Rom & Cachaca
Producent
Sailor Jerry Rum William Grant & Sons

Sailor Jerry är en rom som tagit ut svängarna rejält. Den är något så unikt som en traditionsbärare. När sjömännen förr lämnade Karibien på sina långa riskfyllda seglatser hade de alltid rom i lasten, liksom frukter, kryddor och örter och andra eftertraktade handelsvaror. Rommen var ofta spritig och finklig och för att göra den mer drickbar experimenterade sjömännen med de kryddor och örter man hade ombord. Konsten att krydda rom har nästan fallit i glömska, om det inte vore för Sailor Jerry.

En dryckesupplevelse för alla romentusiaster som vill uppleva en traditionsrik stil. En rom som fungerar lika bra solitärt, tillsammans med Coca-Cola eller i en kryddig, annorlunda “spiced mojito”.  Också en rom för gäster med attityd och smak för tung rockmusik.

VEM VAR SAILOR JERRY?
Sailor Jerry, eller Norman Collins, som han egentligen hette, är en legend inom tatueringskonsten, lika mycket stilbildare och inspiratör som Elvis och Rolling Stones tillsammans.  I dag är Sailor Jerry både ett begrepp och ett varumärke. För att hedra konstnären togs en klädkollektion fram med samma attityd och rock n’ roll-känsla som Sailors verk. I dag har varumärket vuxit och Sailor Jerrys namn finns numera på en lång rad produkter, alla med ett gemensamt, ett genuint hantverk och ett stort mått av kaxig självsäkerhet. Sailor Jerrys rom är i samma anda. En kryddig, stark och kaxig upplevelse, baserad på gamla karibiska sjömansrecept.

Lär dig mer om rom i vår dryckesskola.

SAILORJERRY.COM

SAILOR JERRY FACEBOOK

Sailor Jerry Spiced Rum är en kryddig, stark och kaxig upplevelse, baserad på gamla karibiska sjömansrecept. Det är framför allt den kryddiga smaken som kännertecknar Sailor Jerry Spiced Rum. Amerikanske Sailor Jerry, eller Norman Collins, som han egentligen hette, är en legend inom tatueringskonsten, lika mycket stilbildare och inspiratör som Elvis och Rolling Stones tillsammans. Sailor Jerry har kallats the “Father of the old school tattoo”. I dag är Sailor Jerry både ett begrepp och ett varumärke. För att hedra konstnären togs en klädkollektion fram med samma attityd och rock n’ roll-känsla som Sailors verk. I dag har varumärket vuxit och Sailor Jerrys namn finns numera på en lång rad produkter, alla med ett gemensamt, ett genuint hantverk och ett stort mått av kaxig självsäkerhet.

Lär dig mer om rom i vår dryckesskola.

Inspiration