Sierra Milenario Extra Anejo

tequila sierra

Sierra Milenario Extra Anejo

Harmonisk doft av honung och agave samt toner av karamell och vanilj.
Mild torr sprit med väl integrerad alkohol. Medelfyllig med lätta smaker av karamell, tropisk frukt och kryddor. Elegant lång avslutning.
Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av blå agave som växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen.

Betyg (13 röster)
3.5
Skriv ut
Art. nr.
88073
Storlek
70 cl
Alkohol
41.5 %
Land/Område
Mexiko
Typ
Tequila
Producent
Sierra Tequila

Blå agave är till skillnad från gängse uppfattning inte en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Den Agave som används till Milenario tequila växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen. Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter dubbeldestillering i kopparpanna får tequilan mogna fyra år på ekfat innan den buteljeras.

"Pulque", en gåva från gudarna, framställdes för mer än 1000 år sedan av den jästa saften från agaveplantan och var exklusiv för kungar och högre präster i det antika Mexiko. På 1500-talet förädlades "pulquen" till Tequila med hjälp utav spansk destilleringskonst och under mer än ett ”milenario” har man nu varit på jakt efter perfektion vid framställande av denna antika gudadryck.Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer - "Número de Origen Mejicano" och "Denominación de Origen Tequila".

Sierra Tequila Silver är en mogen, klar tequila. Dess fylliga, fruktiga, fräscha doft som domineras av en subtil chili ton speglar Tequilana Weber Azul Agave och innehåller små inslag av grönt äpple och ananas. Nyanser av peppar ger Sierra Tequila Silver det lilla extra, vilket gör det till en rivig tequila.

Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer - "Número de Origen Mejicano" och "Denominación de Origen Tequila".

Produkter från Sierra Tequila

Inspiration