Sierra Tequila Reposado

sierra tequila reposade 70 cl nigab

Sierra Tequila Reposado

”A wounderful drop, Sombrero on top” – Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden. Sierra Tequila framställs av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter skörd klyvs agavefrukterna, varpå de ångkokas, krossas och urlakas i vatten. Den sockerhaltiga saft man får fram jäses i ståltank innan destillation. Destillatet får mogna kort tid på ekfat innan buteljering.

Medelfyllig med smak av agave, citron och anis.
Med sin rena tequilakaraktär är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar eller serveras ren, enligt klassiskt recept med salt och citron.

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Art. nr.
80637
Storlek
70 cl
Alkohol
38 %
Land/Område
Mexiko
Typ
Tequila
Producent
Sierra Tequila

Tequila är ett destillat av jäst saft från agave som till skillnad från gängse uppfattning inte är en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Enligt mexikansk lagstiftning måste tequila vara gjort på minst 51% av saft från agave, och den måste ha odlats i distriktet Jalisco. Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer - "Número de Origen Mejicano" och "Denominación de Origen Tequila".

 

Sierra Tequila Silver är en mogen, klar tequila. Dess fylliga, fruktiga, fräscha doft som domineras av en subtil chili ton speglar Tequilana Weber Azul Agave och innehåller små inslag av grönt äpple och ananas. Nyanser av peppar ger Sierra Tequila Silver det lilla extra, vilket gör det till en rivig tequila.

Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer - "Número de Origen Mejicano" och "Denominación de Origen Tequila".

Produkter från Sierra Tequila

Inspiration