La Copa är baserad på en högklassig torr oloroso sherry och en intensivt söt pedro ximenez. Båda vinerna har lagrats i mer än åtta år i solera-systemet, innan de kryddats med en blandning av noggrant utvalda örter och kryddor. Det exakta receptet är förstås hemligt, men bland de ingående ingredienserna finns malört, kyndel, kryddnejlika, pomeransskal, kanel, muskotnöt, angelika och kinabark.
La Copa har en rik och elegant smak, där man tydligt känner de rika, nötiga tonerna från oloroso sherry. Detta balanseras av en elegant bitterhet från malörten, komplexitet från alla kryddorna och en balanserad sötma från pedro ximenez. En vermouth att njuta på egen hand med en isbit och en citronklyfta, eller som ingrediens i alla klassiska drinkar där röd vermouth ingår – om det så är Manhattan, Old-fashioned eller Negroni. La Copa kommer att ge dem alla ett helt annat djup än vad en standard-vermouth gör!
Namnet ”La Copa” – glaset – passar förstås utmärkt på en vermouth, men kommer faktiskt från ett gammalt boskapsmärke (som också kan ses på etiketten). Det användes av markisen av Torresoto för hans nötdjur och de eftertraktade ”tre-blodshästarna” - avlade från engelska, spanska och arabiska hästar.