Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva

Ekologisk
vilarnau rose delicat reserva cava

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att dricka båda på egen hand och till mat. Vinet passar utmärkt till småplock och lättare förrätter på fisk, skaldjur och grönsaker – ja, helt enkelt det som vi i dag känner som tapas och pinchos. Det är ingen slump att vinet kommer från de böljande kullarna bara några mil väster om Barcelona – staden där man hittar barer med fräscha tapas och pinchos i snart sagt varje gathörn. Att dricka cava till maten är populärt inte bara i Barcelona, utan är en trend som sprider sig över hela världen.

Sötma
Fyllighet
Friskhet

Passar till

Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Art. nr.
76437
Storlek
75 cl
Alkohol
12 %
Druva
Garnatxa Pinot Noir
Land/Region
Cava Spanien
Passande mat
Aperitif Skaldjur
Smaktyp
Mousserande - Rosé
Typ
Mousserande vin
Övrigt
Ekologiska viner Veganskt
Producent
González Byass Vilarnau

Fakta

  • Vinmakare Eva Plazas Torné
  • Druvor 85% garnatxa, 15% pinot noir
  • pH 2,93
  • Totalsyra 7,1 gr/l
  • Socker 8 gr/l

Vilarnau

Vilarnau genomsyras av den enkla tanken att göra den bästa möjliga cavan med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt. Att visa omsorg om naturen blir självklart när man lever av vad jorden ger. Vilarnau är pionjärer i regionen när det gäller en hållbar produktion, både avseende den kommersiella delen av verksamheten och själva produkten i sig.

Sedan 2016 är Vilarnau certifierad för ekologisk produktion, och detta omfattar samtliga vingårdar. Detta betyder att 100% av vinerna från Vilarnau är ekologiska. Inga kemiska bekämpningsmedel och ingen konstgödsel används alltså i vingårdarna.

Den spanska adelsfamiljen Vilarnau slog ned sina bopålar i Penedés, väster om Barcelona, redan på 1300-talet. Den första cavan som buteljerades under namnet Vilarnau skapades år 1949 och sedan dess har Vilarnau associerats med cava av högsta klass. År 1982 köptes Vilarnau av sherryproducenten och familjeföretaget Gonzalez-Byass. Ett nytt toppmodernt vineri placerat mitt på egendomen invigdes i oktober 2005 och inledde en ny era för Vilarnau.

Vinet

Druvorna garnacha och pinot noir skördas nattetid, från slutet av augusti och till mitten av september.

Vinifiering: När druvorna kommer till vineriet kyls de ned för att bevara sina primära aromer. Garnacha och pinot noir fermenteras separat på rostfria ståltankar i 30 dagar med en temperatur på 15ºC. När alkoholjäsningen är avklarad skapas blandningen och vinet är redo för en andra jäsning på flaska som varar i cirka sex veckor och i de svala källarna. Vinet lagras sedan i minst 15 månader på jästfällningen i flaskan.

 

Gonzalez-Byass grundades i Jerez redan 1835, och är i dag ett familjeföretag som drivs av femte generationen av samma familj. De är den ledande producenten av sherry och lyckas på ett unikt sätt kombinera sin storlek med en mycket hög kvalitet på alla sina viner. En stor del av förklaringen till denna höga kvalitet är att de har producerat sherry sedan 1835, och de har mer än 70.000 fat vin i sina källare. En del av dessa fat innehåller vin som till och med producerades innan Gonzalez-Byass grundades! Tio Pepe Fino, deras mest kända vin, exporteras till mer än 120 länder världen över.

Produkter från González Byass

Inspiration