Maison Albert Bichot
Maison Albert Bichot grundades redan 1831 och är fortfarande familjeägt. De äger egna vingårdar runt om i Bourgogne där dessa vinifieras på plats i de olika områdena – i egna vinerier och med olika egna vinmakare. Vingårdsnamnen sätts alltid ut på etiketten. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son och företaget drivs idag av Alberic som är sjätte generationen Bichot. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra.
Vinet
Pinot noir druvorna skördas för hand i 25 kilos lådor. De transporteras snabbt till vineriet för att fräschören i de mycket känsliga druvorna ska bevaras. Macerationen och jäsningen varar 20 till 28 dagar i temperaturreglerade koniska ekfat. Vinet lagras av Bichot därefter på fransk ek i över ett år varav 30 till 35% på nya fat. Det varierande ursprunget på faten (från Tronçais, Allier och Vosges skogar), samt olika grad av rostning bidrar till att skapa den aromatiska komplexitet som denna speciella terroir har att erbjuda.