Om vinet
Australien är inget enkelt land att odla vin i. Det heta och torra klimatet gör livet hårt för både odlare och druvor. Men längs kusterna och utmed bergssluttningarna blir sommarmånaderna inte lika stekheta. Där är klimatet närmast optimalt för att odla vin. De senaste 30 åren har den australiska vinodlingen gått från i det närmaste okänd till hyllad över hela världen.
Vin som odlas i Australien får extremt mycket sol och värme, vilket gynnar långsamt mognande druvsorter som cabernet sauvignon och shiraz. Mycket sol och varma dagar ger druvor med hög sockerhalt och mängder med fruktiga smaker. Även om variationsrikedomen är stor i Australiens vinbibliotek så är ändå fruktighet och en rik blommig arom stiltypiska för kontinentens viner. Ett sådant vin är Black Mountain från den australiska producenten Kingston Estate Wines.
Om Kingston
Kingston Estate Wines grundades av det grekiska paret Bill och Ivanka Moularadellis 1985. De började med den minsta tänkbara vingården där Bills far Steve planterat vinstockar. Familjeföretaget expanderade och producerar i dag cirka 16 miljoner liter vin per år. Vingårdarna ligger i Riverland i South Australia utanför Adelaide. Kingston Estate använder druvor från hela Australien i sitt vineri, vilket ger en stor variation och möjligheter att producera olika typer av viner.
Tetra-förpackning är det mest miljövänliga förpackningen du kan köpa när det gäller vin. Lär mer här om våra Climate Smarter Packaging.