Black Mountain Shiraz Cabernet 2021

Klimatsmart förpackning
black mountain rött vin australien

Black Mountain Shiraz Cabernet 2021

Black Mountain görs på shiraz och cabernet sauvignon, som är väl anpassade för det varma australiska klimatet. Doften är fruktig med tydliga inslag av hallon, björnbär och mogna körsbär. Smaken är fruktig med mogen sötma och bärighet. Black Mountain är ett trivsamt bordsvin förpackat i en behändig papptetra som gör det idealiskt att ta med på picknick eller sommarens fester och festivaler. Det är ett mycket prisvärt vin som passar till grillat och många andra tillfällen.

Fyllighet
Strävhet
Friskhet

Passar till

Betyg
Skriv ut
Art. nr.
6271
Storlek
100 cl
Alkohol
13.5 %
Druva
Cabernet Sauvignon Syrah / Shiraz
Land/Region
Australien
Passande mat
Fågel Fläsk Grill Pasta Vegetariskt Vin till pizza
Smaktyp
Rött - Mjukt och elegant
Typ
Rött vin
Övrigt
Climate Smarter Packaging
Producent
Kingston Estate Wines

Om vinet

Australien är inget enkelt land att odla vin i. Det heta och torra klimatet gör livet hårt för både odlare och druvor. Men längs kusterna och utmed bergssluttningarna blir sommarmånaderna inte lika stekheta. Där är klimatet närmast optimalt för att odla vin. De senaste 30 åren har den australiska vinodlingen gått från i det närmaste okänd till hyllad över hela världen.

Vin som odlas i Australien får extremt mycket sol och värme, vilket gynnar långsamt mognande druvsorter som cabernet sauvignon och shiraz. Mycket sol och varma dagar ger druvor med hög sockerhalt och mängder med fruktiga smaker. Även om variationsrikedomen är stor i Australiens vinbibliotek så är ändå fruktighet och en rik blommig arom stiltypiska för kontinentens viner. Ett sådant vin är Black Mountain från den australiska producenten Kingston Estate Wines.

Om Kingston

Kingston Estate Wines grundades av det grekiska paret Bill och Ivanka Moularadellis 1985. De började med den minsta tänkbara vingården där Bills far Steve planterat vinstockar. Familjeföretaget expanderade och producerar i dag cirka 16 miljoner liter vin per år. Vingårdarna ligger i Riverland i South Australia utanför Adelaide. Kingston Estate använder druvor från hela Australien i sitt vineri, vilket ger en stor variation och möjligheter att producera olika typer av viner.

Tetra-förpackning är det mest miljövänliga förpackningen du kan köpa när det gäller vin. Lär mer här om våra Climate Smarter Packaging.

Kingston Estate ligger i Sydöstra Australien ett ambitiöst stenkast öster om Adelaide. Företaget grundades av Nina och Steve Moularadellis, två grekiska emigranter som träffade varandra 1961 när de plockade druvor i Riverland. Snart köpte det unga paret en gård på landet och 1965 skördade de sina första druvor från sin lilla plantage. Den äldsta sonen Bill växte upp bland vinerna på gården och 1985, sedan han utbildat sig till oenolog, grundade han en egen vingård intill föräldrarnas. När intresset för australiska viner ökade blev Kingston Estate snart framgångsrika och familjens export växte, särskilt till Storbritannien och Kanada. I dag är Kingston Estate en av Australiens mest betydande vinexportörer vars rykte om kvalitet och den röda jordens mystik ständigt växer. Numera odlar man vin över hela South Australia och Victoria. Kingston Estate är i allra högsta grad en family business. Steve Moularadellis är fortfarande aktiv i vingården, Bill och med fru Ivanka driver verksamheten tillsammans med sina tre döttrar, som också har etablerat en egen vinproduktion ”Mo Sisters Vineyard”. Kingston Estate producerar cirka 14 miljoner liter vin årligen, till stor del från egna vingårdar som ligger i Riverland, där det varma och soliga klimatet gör att även sent mognande druvsorter, som cabernet sauvignon, uppnår maximal mognad.

  • Kingston Estate är känt för sina kraftfulla och eleganta viner som vinner ädla medaljer i tävlingar på alla kontinenter
  • Kingston Estate odlar viner över stora områden, såväl i kalla och torra klimat, som i havsnära och heta inlandsklimat
  • Ansvarig vinmakare är den prisbelönade Steve Warnes
  • Familjens stora moderna vineri där alla viner skapas ligger i Kingston on Murray
  • Kingston Estate odlar bland annat sauvignon blanc, chardonnay, shiraz och cabernet sauvignon

Produkter från Kingston Estate Wines

Inspiration