Casalforte
Casalforte är ett av Italiens mer berömda vinvarumärken. Casalforte produceras i Veneto hos ett av Italiens största vinkooperativ Cantine Riondo. Här i Valpolicella och Prosecco har man odlat druvor och framställt vin under många generationer. Råvarorna är de allra bästa och vinframställningen sker med traditionella metoder. Kooperativet Cantine Riondo har 2000 vinodlare som medlemmar och man odlar på 6 000 hektar mark. Det stora vineriet ligger i Monteforte d’Alpone, mitt emellan Milano och Venedig.
Casalfortes viner står för kvalitet, hantverk och tradition. Ordet ”casale” betyder villa. Vi rör oss mot det genuina italienska köket, med magiska råvaror och viner och middagar utan slut. Casalforte viner finns i varje ögonblick av den italienska måltiden. Portföljen rymmer allt från fruktiga lätta och eleganta Valpolicella viner till smakrika och kraftfulla Amarone.
Corvina
Corvina är en av Venetiens mest odlade druvor, den förekommer nästan bara i här, särskilt i Bardolino och Valpolicella. Corvina ger viner med hög fruktsyra och brukar förknippas med körsbär och mandel. Just Amarone och Ripasso görs ofta av Corvina. Det är mycket ovanligt att Corvina används för druvrena viner, utan den blandas vanligen med andra druvsorter som rondinella och molinara. Corvina har ett ovanligt tjockt skal. Vilket ger ett bra skydd mot röta och kyla. Därför odlas den med fördel på lite högre höjder där temperaturen kan vara påfrestande.
Vinet
Druvorna till Casalforte Corvina kommer från fem distrikt i Valpolicella. Vinifieringen har skett med ”Ganimede-metoden”, som är en patenterad teknik som radikalt minskar koldioxidutsläpp och jäsgaser och som ger stora kostnadsfördelar vid större vintillverkning. Under jäsningen har vinet konstant skalkontakt så att så mycket tanniner och färg som möjligt lakas ut. Casalforte Corvina har lagrats på både ståltank och ekfat i upp till tolv månader.