Namnet
Coppermine Road löper parallellt d'Arenbergs cabernet-vinmark i McLaren Vale, bara meter från vingården, provningslokalen och restaurangen. Planterad med en nästan utdöd klon, ger denna vingård sällan mer än en ton per tunnland. Låg skörd och koncentrerat vin.
Årgången
En våt vinter säkerställde god "underjordsfuktighet" och förberedde vinrankorna väl med friska lövverk. Våren var mycket torr med över genomsnittliga temperaturer, ett kraftigt regn i januari var en välkommen lättnad. Milda förhållanden under mognadsperioden producerade viner som visar en överflöd av kryddiga frukter med stor färg, rikedom och balanserade tanniner. Skörden började den 30 januari, den tidigaste starten någonsin med en dag.
Vinframställning
Små omgångar av druvor krossas varsamt och överförs sedan till fem ton tunga öppna jäskar. Dessa satser hålls separata tills den slutliga blandningen. Fottrampning utförs två tredjedelar in i jäsningen. Vinet pressas sedan i korg och överförs till en blandning av nya och begagnade franska ekfat för att slutföra jäsningen. Fatjäsningarna åldras på fällningar, det sker ingen omrörning förrän vid den slutliga blandningen och ingen klarning eller filtrering.
Lagring
Även om det är njutbart i ung ålder, kommer detta vin att nå sin fulla potential med flaskåldrandet upp till minst 20 år. Den avsevärda strukturen och djupet kommer att säkerställa att fruktkaraktärerna utvecklas över tid och avslöjar mer komplexitet och ger stort intresse. Detta vin är bäst förvarat i en miljö fri från direkt solljus och med konstanta temperaturer mellan 10°C och 15°C.
Kommentarer