Petit Paul Sapin EKO PET Merlot

Ekologisk Klimatsmart förpackning
en liten flaska vin i pet sapin

Petit Paul Sapin EKO PET Merlot

Ett torrt, medelfylligt mjukt vin med smak av björnbär. Bör avnjutas i rumstemperatur och är idealiskt i kombination med kött, fågel och ostar.

Detta vin odlas organiskt och certifieras av franska Ecocert. I vingårdarna innebär detta ett konstant arbete för att hålla jorden näringsrik. Istället för att använda sig av växtgifter och bekämpningsmedel uppmuntrar producenten förekomsten av naturliga rovdjur mot insekter och de planterar in skyddande växter. Vikten av att odla även andra grödor understryks eftersom det naturligt göder jorden och drar till sig välgörande insekter som skyddar vinrankorna, utan att orsaka skada. Utöver detta skördas druvorna till detta vin för hand och då plockas bara riktigt mogna och friska druvklasar. Detta är skonsamt i jämförelse med maskinell hantering men resulterar också i en produkt av högsta kvalitet.

Fyllighet
45%
Strävhet
45%
Friskhet
65%

Passar till

Betyg (5 röster)
2.5
Skriv ut
Art. nr.
74014
Storlek
18,7 cl
Alkohol
13 %
Druva
Merlot
Land/Region
Frankrike
Passande mat
Fågel Nötkött Ost Vegetariskt
Smaktyp
Rött - Mjukt och elegant
Typ
Rött vin
Övrigt
Climate Smarter Packaging Ekologiska viner Små flaskor
Producent
Paul Sapin

Paul Sapin

Företaget grundades redan 1889 i staden Lancié i södra Frankrike av bröderna Lucien och Paul Sapin. Vinerna till serien Paul Sapin kommer från vingården Domaine Peirière som totalt omfattar 230 hektar och täcker upp det totala behovet för produktionen. Vinerna är av klassiska snitt - de är rena och fruktiga med tydlig syra vilket gör att de passar utmärkt till mat. Paul Sapin har idag en världsledande tappningsanläggning och buteljerar 38 miljoner flaskor per år.

Producent Paul Sapin

Länge sålde familjen enbart sina viner till den franska marknaden. Paul Sapin odlar inte vin på egna vingårdar utan köper upp viner ifrån framförallt Frankrike, men även andra delar av världen, som de sedan buteljerar under egna etiketter. Paul Sapin förfogar över en av världens modernaste tappningsanläggningar, där man buteljerar cirka 38 miljoner flaskor vin årligen. En stor del av tappningen sker på PET-flaska. I samarbete med forskningscentret TCCAP har man utvecklat ett unikt treskiktsmaterial i PET och nylon som är särskilt anpassat för vin. Det har fullvärdiga barriäregenskaper och påverkar inte vinets smak och arom. I Sverige är dessa flaskor belagda med pant.

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin viner produceras av ekologiskt odlade druvor.

 

Produkter från Paul Sapin

Inspiration