Alheit Herafter Here 2021

Begränsad utgåva
hereafter here vinflaska från alheit

Alheit Herafter Here 2021

Herafter Here är en fyllig chenin blanc med stor kropp och blommiga toner av päron och gula frukter. Smaken är elegant och uppfriskande och gör vinet till en alldeles utmärkt aperitif.

Herafter Here är en elegant chenin blanc som passar utmärkt till mildare kött, som kalv, fågel och fläskkött. Vinet går också mycket bra till skaldjur, smakrika fiskrätter och till smårätter som charkuterier, anklever, grillade grönsaker, eller en ostbricka. Prova det till en kryddig saffransgul fiskgryta eller till det asiatiska kökets lite kryddigare rätter.

Sötma
Fyllighet
Friskhet

Passar till

Betyg (4 röster)
4.5
Skriv ut
Art. nr.
53654
Storlek
75 cl
Alkohol
13,5 %
Druva
Chenin Blanc
Land/Region
Sydafrika
Passande mat
Fågel Fisk Nötkött Soppa
Smaktyp
Vitt - Fruktigt och smakrikt
Typ
Vitt vin
Övrigt
Begränsad utgåva
Producent
Alheit Vineyards

Fakta

  • Jäsning Vildjäsning
  • Lagring Ståltank
  • Socker 1,8 gram/liter
  • Totalsyra 5,4 g/liter
  • pH 3,39

Hereafter Here är ett vin från unga vinstockar. Fördelen med att plantera nya vinstockar är att man kan optimera kvaliteten genom att välja vin efter plats. Vinet är gjort på 100 % buskodlad chenin blanc.

Gott att veta

Flera av Alheits leverantörer nyplanterar viner i sina odlingar. Det gör även Alheit själva. Att plantera för framtiden är en av grundtankarna i Alheits naturnära filosofi. Chenin blanc-druvorna till Hereafter Here 2020 har odlats i två vingårdar i Stellenbosch. Främst i Polkadraai Hills sydsluttande granitjordar, i en vingård som kallas Baby Duck. Druvor har också tagits från Blaauwklippen-dalen där vinet växer i djup röd lerjord. Kommande årgångar av Hereafter Here kan mycket väl komma från andra odlingar och på sikt från Alheits egna planteringar i Swartland. Hereafter Here görs på enklast möjliga vis. Druvorna har skördats för hand och pressats försiktigt. Den grumliga druvmusten har sedan lagts på fat för att vildjäsa. Jäsningen pågick mellan allt från några veckor upp till elva månader. Därefter har vinet fått ligga på sin fällning i tolv månader och sedan på ståltank i sex månader före buteljeringen.

Kort om Alheit Vineyards

Chris och Suzaan Alheit är två av de unga vinodlare som satt ny prägel på den sydafrikanska vinindustrin. De träffades när de studerade oenologi vid Stellenbosch University. På entusiastiska ungdomars vis packade de sina ryggsäckar och gav sig ut på en flera år lång resa till de klassiska vinländerna där de praktiserade hos en rad av den gamla världens ledande producenter. Tillbaka i Sydafrika var de fast beslutna att börja producera vin med Frankrike, Italien och Frankrike som förebilder. Med hjälp av familj och vänner renoverade de en gammal lada och inredde ett enkelt småskaligt vineri. På mindre än tio år har Alheit Vineyards tagit plats som en av Sydafrikas absoluta topproducenter. ”From Zero to hero” är ett talesätt som brukar tillskrivas det unga paret. Alheit har en mycket tydlig naturnära filosofi i sitt sätt att se på odling och vinifiering och lägger stor vikt vid druvsort och odlingsätt.

  • Alheits Vineyard är en av Sydafrikas mest hyllade och prisbelönta producenter
  • Herafter Here är en ordlek som anspelar på hur tiden går, year after year och är menat att ge hopp åt kommande generationer
  • För att tydliggöra varje specifik vingårds egenskap får druvorna spontanjäsa
  • Alheits arbetar nästan enbart med gamla buskodlade viner, med Herafter Here fokuserar man tvärtemot på ”maiden wine”.
  • Alheits Vineyards har kultstatus och vinerna efterfrågas av entusiaster och toppkrogar över hela världen

Om Alheit

Chris och Suzaan Alheit driver Alheit Vineyards som man och hustru och som team. De har arbetat i den sydafrikanska vinindustrin, samt arbetat tillsammans i Napa Valley, Western Australia, St.Emilion i Frankrike, Clare Valley i South Australia, och Tysklands Mosel. Under sina resor har de även smakat sig igenom Nya Zeeland, Languedoc, Roussillon, Provence, norra och södra Rhône, och Kykladerna (Grekland). Deras äventyr och resor utomlands har fyllt dem med en enorm respekt och beundran för de stora vinerna i Europa. För Chris och Suzaan är den europeiska stilen själva hjärtat av hur ett stort och unikt vin skall vara.

”Resorna gav oss en hel del värdefulla perspektiv. De gav oss även en äkta känsla av vad Sydafrika kan uppnå om vi utnyttjar våra styrkor. The Old World’s tankesätt inspirerade oss verkligen.”

Att göra vin har blivit en familjeangelägenhet. Föräldrarna, Bates och Michelle Alheit spelar en avgörande roll i verksamheten, så även deras ständigt entusiastiska vänner Hans och Mary Anne Evenhuis.

Var?

Alheit Vineyards är baserad på Hemelrand, en vacker fäbodvall som ligger högt upp på Hemel & Aarde Ridge i Walker Bay. Denna bit mark tillhör Hans och Mary Anne Evenhuis och med dess stenbyggnader, olivlundar, lavendelfält och en mycket spännande vingård är Hemelrand en helt underbar och fantastik plats.

 

Produkter från Alheit Vineyards

Inspiration