Paul Sapin
Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till det vita vinet Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling. Istället tillförs näring till vinstockarna via odling av andra grödor och skadedjursbekämpningen sker med hjälp av insekter som lever av de oönskade skadedjuren.
Vin på återvinningsbar PET-flaska blir ett allt vanligare kundkrav och flera miljömedvetna producenter går nu över till att buteljera mer och mer på PET. En av dem är Paul Sapin, som förra året buteljerade omkring 10 miljoner flaskor vin på detta material. PET-flaskan har flera miljömässiga fördelar: den är energisnål att tillverka, energisnål att återvinna och inte minst gör den låga vikten transporterna mindre energikrävande.
- PET-flaskan är helt återvinningsbar.
- PET-flaskan är mer energisnål i jämförelse med glas vid tillverkning.
- Flaskan är lätt att bära och går inte sönder.
- Tack vare sin kompakta design tar den heller inte stor plats.