Paul Sapin Chardonnay Organic 2022

Ekologisk Klimatsmart förpackning
en flaska vin i pet sapin

Paul Sapin Chardonnay Organic 2022

Paul Sapin är ett ekologiskt vin från södra Frankrike. Dessutom tappat på den miljövänliga PET-flaskan. Tydlig doft av tropisk frukt, lime och päron. Torrt, fruktigt vin med inslag av lime och päron. Vinet passar utmärkt till rätter med fisk och skaldjur. Serveras väl kylt, 8-10° C.

Sötma
Fyllighet
Friskhet

Passar till

Betyg
Skriv ut
Art. nr.
2141
Storlek
75 cl
Alkohol
13 %
Druva
Chardonnay
Land/Region
Frankrike
Passande mat
Aperitif Fågel Fisk Soppa Vegetariskt
Smaktyp
Vitt - Friskt och fräscht
Typ
Vitt vin
Övrigt
Climate Smarter Packaging Ekologiska viner
Producent
Paul Sapin

Paul Sapin

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till det vita vinet  Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling. Istället tillförs näring till vinstockarna via odling av andra grödor och skadedjursbekämpningen sker med hjälp av insekter som lever av de oönskade skadedjuren.

Vin på återvinningsbar PET-flaska blir ett allt vanligare kundkrav och flera miljömedvetna producenter går nu över till att buteljera mer och mer på PET. En av dem är Paul Sapin, som förra året buteljerade omkring 10 miljoner flaskor vin på detta material. PET-flaskan har flera miljömässiga fördelar: den är energisnål att tillverka, energisnål att återvinna och inte minst gör den låga vikten transporterna mindre energikrävande.

  • PET-flaskan är helt återvinningsbar.
  • PET-flaskan är mer energisnål i jämförelse med glas vid tillverkning.
  • Flaskan är lätt att bära och går inte sönder.
  • Tack vare sin kompakta design tar den heller inte stor plats.

Producent Paul Sapin

Länge sålde familjen enbart sina viner till den franska marknaden. Paul Sapin odlar inte vin på egna vingårdar utan köper upp viner ifrån framförallt Frankrike, men även andra delar av världen, som de sedan buteljerar under egna etiketter. Paul Sapin förfogar över en av världens modernaste tappningsanläggningar, där man buteljerar cirka 38 miljoner flaskor vin årligen. En stor del av tappningen sker på PET-flaska. I samarbete med forskningscentret TCCAP har man utvecklat ett unikt treskiktsmaterial i PET och nylon som är särskilt anpassat för vin. Det har fullvärdiga barriäregenskaper och påverkar inte vinets smak och arom. I Sverige är dessa flaskor belagda med pant.

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin viner produceras av ekologiskt odlade druvor.

 

Produkter från Paul Sapin

Inspiration