En klassisk påsk!

Under påsken i Sverige finns det några traditionella rätter och drycker som är populära att avnjuta. En vanlig påskrätt är ägg, antingen kokta och dekorerade som påskägg eller som en äggakaka, en slags omelett med grädde och fläsk. Även lamm är en vanlig påskmåltid, ofta serverat som lammstek eller lammracks.

Till påsk äter man även gärna sill, som kan serveras på olika sätt, till exempel inlagd, senapssill eller matjessill. Gravlax, en råmarinerad lax, är också en populär del av påskbordet.

Som tillbehör serveras ofta olika sorters potatis, som kokt färskpotatis eller potatisgratäng. Andra vanliga tillbehör inkluderar olika sorters sallader och grönsaker, samt knäckebröd och ost.

När det kommer till drycker är påskbordet ofta ackompanjerat av öl, snaps och påskmust, en svensk läskedryck som är särskilt populär under påsken. Påskmust är en mörk, söt och läskande dryck som liknar läsk, men med en unik påskkaraktär.

Dessa rätter och drycker bidrar till att skapa en festlig atmosfär vid påskbordet och representerar en del av den svenska påsktraditionen.

Vita viner till påskbordet

Gå till [...]

Snapsar och och en hutt

Gå till [...]