fem flaskor rött vin till present

Fem röda presenter till rödvinsälskaren!

Är du en av alla som har svårt att komma på vad du skall ge i present? En flaska vin är lika roligt att ge bort som att få. Här har vi samlat fem kalasbra viner som bland annat passar till jul, nyår, födelsedagar, högtider eller när man vill sätta lite guldkant på tillvaron. Vi rekommenderar följande viner: Barolo ”kungarnas vin” kan lagras så länge man vill. ”Les Jumelles” är vinet för finsmakaren. Amarone och Janssons frestelse en magisk smaksensation som slår alla med häpnad. Riscal kommer redan vackert inslaget i guldnät och sist men absolut inte minst Timperosse ett vin på magnumflaska. Utförligare presentation av vinerna se nedan.

 

en flaska rött vin på bord med blomma och kryddor

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo druvor. Vinet har en röd färg med tegelnyans. Doften är blommig med mörka bär, björnbär, rosor och viol, men har också toner av ek och torkade örter. Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år.

ART NR 53288
189 :-

LÄS MER 

en flaska rött vin på bord med blomma och kryddorCasalforte Amarone Riserva 2016

Som etiketten indikerar är vinet sammetslent och kraftfullt dock utan att bli svulstigt och pompöst. Här har vinmakare Marchiotto kalibrerat förhållandet mellan frukt och syra med precision. Russinfrukt följs harmoniskt av en lätt kryddighet och fina toner av tobak. Smaken är mjuk med runda vaniljtoner och en len bärighet med drag åt mogna moreller.

ART NR 73567
399 :-

LÄS MER 

en flaska rött vin på bord med blomma och kryddor

Marqués de Riscal Reserva 2018

Marqués de Riscal Reserva är ett klassiskt Riojavin som är närmast optimalt till rejäla kötträtter såsom vilt, lamm, fläsk och nöt. De kraftfulla smakerna gör att vinet går utmärkt till kryddiga rätter som bastanta grillmenyer och långkokt högrev. Det är också ett vin för den vinintresserade som vill uppleva en av Riojas mest betydelsefulla producenters mest stiltypiska vin.

ART NR 2573
179 :-

LÄS MER 

en flaska rött vin på bord med blomma och kryddor

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2020

Mandrarossa Timperosse är ett utsökt sällskapsvin. Vinet är ungt och livligt, färdigt att drickas men utvecklas ytterligare under lagring. Det är förträffligt till smakrika ostar, till en lätthalstrad tonfisk, Caponata, Risotto, Cannelloni, Gnocchi al ragù och andra Medelhavsrätter.

ART NR 81767
339 :-

LÄS MER