fem flaskor whisky tips på julklapp och present

Fem tips på presenter till whiskyälskaren!

Whisky eller varför inte en Whiskey som present? Vad är nu skillnaden på dessa två förutom en bokstav. Frågar du whiskykännaren så är svaret en milsvid skillnad i fråga om tillverkning, karaktär och ursprung. Stavningen däremot avslöjar ursprunget, whisky kommer från Skottland eller Kanada och whiskey kommer från Irland eller Amerika, busenkelt eller hur! Det finns en uppsjö av olika producenter och smaker, vi hittar favoriter och vi går med i whiskyklubbar för att lära oss ännu mera om denna ädla dryck. Drycken lämnar ingen av oss oberörd och upptäcktsresan tar aldrig slut.

Whisky-presenter i olika prisklasser

Här tipsar vi dig om fem stycken passande i olika karaktärer och olika prislägen. Kanske en mjukt rökig whiskey eller en klassisk Speysidewhisky med en varm fruktig karaktär. Hoppas du hittar vad du söker.

en flaska whisky med kryddor på ett bord

 

Westland Single Malt Whiskey American Oak

Westland American Oak har lagrats på både bourbonfat och fat av ny amerikansk ek. Det är en mjukt rökig whiskey med en frisk vaniljton från den nya amerikanska rostade eken. I doften möter citrus och blommiga toner. I smaken kommer mer frukt, choklad, nötig mandel och fruktiga gräddiga toner.

ART NR 40639
749 :-

LÄS MER 

en flaska whisky på ett bord med glasBalvenie The Week of Peat 14 YO

The Week of Peat har en stillsam torvig doft med toner av honungskex och malt. Smaken är sammetslent mjuk, torvig, väl balanserad rök i lätt citrus, ekig vanilj och varm ljunghonung. I eftersmaken dominerar den pyrande Speysideröken och en lång mjuk vanilj.

ART NR 40956
999 :-

LÄS MER 

en flaska whisky på ett bord med glasGlenfiddich Fire & Cane

Fire & Cane är något så ovanligt som rökig Glenfiddich som slutlagrats på romfat. Hårt rökt Glenfiddich har i princip aldrig buteljerats och i de stora lagerhusen finns inte mycket av denna whiskytyp. Rökig Glenfiddich destillerades för första gången 2003; sedan dess ytterst sparsamt. Fire & Cane är en blandning av rökig och orökt bourbonlagrad Glenfiddich, som sedan har slutlagrats på romfat från länder i Latinamerika som Belize, Guatemala och Panama. Även att lagra whisky på romfat är sällsynt. 

ART NR 40102
599 :-

LÄS MER 

en flaska whisky på ett bord med glasBenriach The Ten

BenRiach The Original Ten är en klassisk Speysidewhisky med en varm fruktig karaktär, milda söta toner och en mycket lätt maltig rökighet. I många smaknoter nämns torkade aprikoser, vanilj, äpple och persika. Dessa fruktiga toner förekommer ofta i Benriachs whisky, men sällan lika tydligt som här.

ART NR 85886
549 :-

LÄS MER 

en flaska whisky på ett bord med glasTullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish

Irländsk whiskey med smaker av karibisk rom? Det är nu verklighet med Tullamore D.E.W.  XO,  Caribbean Rum Cask Finish. Tullamore D.E.W. arbetar ständigt för att skapa nya spännande produkter och den nya whiskeyn är ett resultat av destilleriets kampanj Beauty of Blend.

ART NR 82239
389 :-

LÄS MER