fem flaskor vitt vin julklappar och presenter

Fem vita presenter till vitvinsälskaren!

Vill du ha tips på fem vita viner som passar bra att ge bort i present? Här några prisvärda juveler från bland annat klassiska Chablis till supertrendiga Etna. Kompotten bjuder på allt från nobla druvorna riesling och chardonnay till spännande carricante, verdejo och chenin blanc. Alla stiltypiska och magiska matviner. Vinerna är redo att avnjutas på stört men kan lika gärna läggas på lut innan de tar slut. Nu kan du säkert hitta något som kan passa! Men varför inte slå till och slå in alla fem i en vacker korg fylld med goda tillbehör. En present som heter duga och kommer säkert att bli mycket uppskattad av vitvinsälskaren!

en flaska vitt vin på ett bord med blomma och fruktMarqués de Riscal Finca Montico 2019

Gjord på 100% verdejo från en gammal vingård i Montico i Rueda. Jordmånen är mager och stenig, och i kombination med de gamla vinstockarna ger detta en avkastning på endast 35 hl/ha.En Rueda utöver det vanliga – med koncentrerade och eleganta druvaromer, nötighet från lagringen på jästfällningen och med lång, komplex eftersmak. Allt balanserat av en matig syra.

ART NR 71351
179 :-

LÄS MER 

 

en flaska vitt vin på ett bord med blomma och fruktMandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Bianco DOC 2019

Vulkaniska viner är trendiga, inte minst de sicilianska Etnavinerna. Carricante mognar sent och kännetecknas av en hög syra, rika mineraler och friskhet. Färgen är halmgul och lätt gyllene. Doften angenäma toner av gula frukter, vita blommor och fläder. Smaken fyllig och smakrik med friska mineraler och lätt citrus och eftersmaken välbalanserad med harmonisk syra.

ART NR 73641
189 :-

LÄS MER 

en flaska vitt vin på ett bord med blomma och frukt

Turckheim Brand Riesling Grand Cru 2017

Brand Riesling är ett stiltypiskt och kraftfullt Alsacevin där citrus, grapefrukt och ananas dominerar i doften. Vinet är behagligt, torrt i sin textur och smaken nästan jordig med inslag av tobak, fläder och frisk melon. Syran är tydlig med en livgivande friskhet. Enligt odlarna själva ger Grand Cru Brand ett av de mer välbalanserade rieslingvinerna.

ART NR 52854
229 :-

LÄS MER 

en flaska vitt vin på ett bord med blomma och fruktAlheit Vineyards Cartology 2019

Komplex, kryddig och elegant doft av mogen frukt. Inslag av citrus, honung och mycket väl balanserad fatkaraktär. Torr och fyllig smak av mogen frukt, inslag av exotiska frukter, fat, honung, citrus och en liten örtighet. Lång eftersmak.

ART NR 72708
299 :-

LÄS MER 

en flaska vitt vin på ett bord med blomma och frukt

Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2020

Château Long-Depaquit ligger i själva hjärtat av byn Chablis. Slottet stod färdigt 1629 och har sedan dess ägts av familjerna Long, Depaquit och slutligen Bichot, som köpte egendomen 1968. Château Long-Depaquits har en vingårdsareal på totalt 65 hektar varav tio procent är grand cru lägen som i sig är mycket unikt för Chablis. Familjen Bichot har ett hållbart synsätt på vinodling, från odling till vinifiering och fatlagring används med måtta för att bäst bevara vinernas ursprung.

ART NR 85578
269 :-

LÄS MER