Fem viner som passar perfekt till påskmaten!

fem viner som passar till maten på påskbordet

Fem viner som passar perfekt till påskmaten!

Letar du efter ett vin som passar bra till Påsk? Här tipsar vi dig om fem viner som vi tycker fungerar utmärkt till en buffé som det ofta är på denna högtid.

Påskmaten är som all högtidsmat en salig blandning. Allt från hårdkokta ägg till hårdgrillade revben eller en lammfiol. Att välja dryck till detta är en utmaning om inte säga omöjligt. Vad man får göra är att välja ett vin som anpassar sig och kanske att man till och med dricker ur sitt vattenglas när man äter vissa av rätterna på påskbordet.

Men ett vitvin gör ofta jobbet bra. Ingen strävhet utan en fruktighet som är behaglig i de flesta matsammanhang. Servera gärna kallt så upplevs vinet fräschare.

Mateus Rosé Original

Mateus Rosé är ett torrt, lätt mousserande, friskt och behagligt rosévin med smak av röda bär, smultron och geléhallon. Där finns också en äpplig friskhet med färska jordgubbar och en lätt bitter nyans som balanserar mot de söta smakerna innan de mynnar ut i en blommig final. Det är ett aperitif- och sällskapsvin, okomplicerat, men samtidigt trendigt och elegant. Mateus Rosé kan mycket väl kan drickas såväl på stranden, som på mingelpartyt eller till en buffé.

ART NR 2571
PRIS 79 :-

LÄS MER

 

 

Inycon Chardonnay Organic 2020

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt friskt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äpple. Doften är frisk med päron, pomerans och vanilj. Smaken är smörig och har rika inslag av tropiska frukter. Vinet serveras svalt, 8-10°C till fet fisk, gärna grillad eller maträtter på kalv eller annat ljust kött.

ART NR 12418
PRIS 89:-

LÄS MER

 

Inycon Chardonnay Pinot Grigio 2021

Ett smakrikt vin, frisk och fruktig karaktär med inslag av ananas, päron, honungsmelon och citron. Vinet serveras svalt, 8-10° C som sällskapsvin och utmärkt till buffémat av olika slag. Matcha gärna vinet till smakrika rätter av fisk, kalv eller annat ljust kött samt vegetariska rätter. En ljuvlig kombination är Arancini – risottobollar, härligt gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Perfekta som tillbehör, förrätt eller snacks.

ART NR 2153
PRIS 239:-

LÄS MER

 

 

Turckheim Pinot Gris Réserve 2021

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. Vinet passar med sin fräscha syra och kryddighet utmärkt till smakrika fiskrätter och dricks traditionellt i Alsace till charkuterier. Vinet matchar även kryddstarka rätter som exempelvis asiatisk mat. I Alsace dricker man ofta pinot gris till Foie Gras och andra charkuterier. Vinet bör serveras svalt, ca 10-12°C. Vinet kan utvecklas något med ytterligare 2-3 års lagring.

ART NR 2119
PRIS 105:-

LÄS MER

 

 

Mandrarossa Urra di Mare Sauvignon Blanc 2021

Urra di Mare har en halmgul färg med små nästan skimrande inslag av grönt. Doften är frisk med citrus, persika, aprikos och en liten kryddig ton av örter som basilika och mynta. Smaken är krispig och mineralrik där frukter och citrus balanseras i en lång frisk eftersmak.

Urra di Mare är ett trivsamt sällskapsvin som räcker till många och ger ett generöst intryck. Vinet i sig är friskt och behagligt, ett utpräglat fiskvin som passar till skaldjur, vit fisk och lättare plockmat. Bör serveras svalt cirka 10 ­–12 grader och tack vare magnumflaskans fina form går den enkelt att ställa in i kylskåpet.

ART NR 73918
PRIS 259:-

LÄS MER