Edward Blom dukar upp till jul!

edward blom sitter i sitt vardagsrum

Edward Blom dukar upp till jul!

 
 
Ännu ett trevligt och roligt inslag från Edward Blom. Följ med hem till Edward och se och lyssna på hur han tänker när han dukar upp till jul!

Det är traditionerna som gäller hemma hos familjen Blom. Tro inget annat. Så vi lär oss massa små tips hur vi skall tänka runt det svenska julbordet och hur du dukar upp för ett riktigt traditionell jul.

Edward har även delat med sig av ett par goda recept inför julen. Hans Mumma och julsill. De hittar du här nedan.

Edward lom blandas mumma i en gris

Edwards Julmumma hittar du här

Häng med oss hem till Edward Blom och lär dig blanda en klassisk mumma. Allan Hedbergs mumma är den som Edward lär oss att blanda. Mumma är en dryck som vi genom sekler sett och smakat på det traditionella julbordet. Det kan antas ha kommit till Sverige från Tyskland någon gång på 1500 talet. Den Edward lär oss blanda är en gammal sort dvs utan sockerdricka. Sedan finns många varianter av den som till exempel med sockerdricka eller varför inte Tonic-Water? Då blir den sötare och friskare.

edward blom blanda sill i sitt kök

Edwards Julsill hittar du här

Här kommer årets bästa sillrecept från Edward Bloms eget kök! En riktig klassiker. Att lägga in sill är något av den äldsta traditionen vi har i svensk (och finsk) mat och på västkusten finns fortfarande många små och stora företag som gör en rad olika inläggningar av vår sill.