en moscow mule med rom

Drinkar som passar att servera i Maj

Maj i Sverige är en tid då naturen vaknar till liv och dagarna blir allt längre. Det är en övergångsperiod där värmen börjar kännas mer påtaglig, blommor blommar, och träden spricker ut i löv. Medan vädret fortfarande kan vara nyckfullt, med kalla dagar och varma dagar om vartannat, finns det en känsla av att sommaren är på väg.

Under denna tid börjar många svenskar att njuta av utomhusaktiviteter och kanske till och med ha de första grillkvällarna för säsongen. Det är en tid för picknickar, trädgårdsfester och avslappnade sammankomster utomhus.

När det gäller drinkar passar det bra med lätta och uppfriskande alternativ i maj. Den senaste trenden med spritzar passar perfekt för denna tid. En klassisk Aperol Spritz, med sin lätta bitterhet från Aperol, kombinerat med prosecco och sodavatten, är ett populärt val. Dess fräscha och bubbliga karaktär gör den till en idealisk dryck för maj. En annan variant kan vara en Hugo Spritz, som har inslag av fläder och mynta för en sötare smak.

Det är också en bra tid för fruktiga cocktails med säsongens bär och frukter, som jordgubbar och rabarber. En jordgubbs-daiquiri eller en rabarber-margarita skulle vara härligt uppfriskande att servera under de ljusa vårkvällarna. Oavsett vad man väljer, bör dryckerna vara lättsamma och passa in i den spirande vårstämningen.