väfflro på ett bord

Mat som passar bäst i mars!

I mars börjar vi känna en tydlig förändring i luften när våren närmar sig med stormsteg. Den tidiga våren ger oss en glimt av ljusare dagar och mildare temperaturer, vilket återspeglas i de råvaror och matrecept som blir tillgängliga under denna månad.

En av de första grödorna som börjar komma i säsong är vårens primörer, inklusive späda grönsaker som salladsskott, sparris och färska örter som persilja och dill. Dessa fräscha och delikata råvaror kan användas för att skapa lättare och mer friska måltider som speglar den nya energin och förnyelsen som följer med våren.

Samtidigt fortsätter vissa av de vintergrönsakerna att vara i säsong, såsom grönkål, rotselleri och morötter. Dessa kan fortfarande vara en del av våra måltider men kanske integreras på ett lättare sätt för att passa den stigande temperaturen och vårens känsla.

När det gäller protein kan man välja lättare alternativ såsom fisk och skaldjur, som börjar bli mer tillgängliga och näringsrika under våren. Grönsaksbaserade rätter med bönor och linser fortsätter också att vara populära och kan kombineras med säsongens grönsaker för att skapa hälsosamma och välsmakande måltider.

När det kommer till sötsaker kan man fortsätta att utforska de ljusa och fräscha smakerna av våren med desserter som innehåller frukt och bär. Citrusfrukter som citron och lime kan användas för att skapa läckra pajer, tartor eller sorbeter som är perfekta för att fira vårens ankomst.