Mat som passar bra att laga och äta i augusti

en kostig tvådelad maträtt med augusti

I augusti finns det fortfarande gott om färska och härliga råvaror att njuta av. Här är några maträtter som passar bra att äta under denna månad:

1. Grillat: Fortsätt att dra nytta av grillen och njut av saftiga hamburgare, grillade kycklingvingar, smakrika grönsaksspett och majskolvar. Du kan också prova att grilla sötpotatis eller färska frukter för en unik smakupplevelse.

2. Somriga sallader: Utforska olika sallader med säsongens grönsaker som tomat, avokado, majs och gröna blad. Lägg till protein som grillad kyckling, räkor eller mozzarellaost för en komplett måltid.

3. Pastarätter: Skapa läckra pastarätter med färska grönsaker som zucchini, aubergine, paprika och körsbärstomater. Toppa med örter och parmesanost för extra smak.

4. Fisk och skaldjur: Njut av färsk fisk och skaldjur, såsom grillad lax, stekt rödspätta eller kräftor. Du kan även utforska olika recept för räkor, bläckfisk eller musslor.

5. Tomaträtter: Augusti är en utmärkt tid för saftiga och smakrika tomater. Gör en caprese-sallad med mozzarellaost och basilika, eller prova tomatsoppa eller tomatsås till pasta eller pizza.

6. Söta frukter: Augusti är också en bra tid för söta och saftiga frukter som persikor, nektariner, plommon och färska bär. Använd dem i smoothies, fruktiga sallader eller som en frisk efterrätt.

7. Grönsaksgrytor: Utforska olika grönsaksgrytor med säsongens grönsaker. Gör en ratatouille med zucchini, aubergine och paprika, eller prova en grönsakscurry med kryddiga smaker.

Var kreativ med de färska och lokala råvarorna som är tillgängliga under augusti månad. Njut av sommarens smaker och skapa läckra måltider som speglar säsongens rikedom.

grill

Gå till [...]