Mat som passar bra att laga och äta i juni

I juni finns det ett brett utbud av färska och säsongsmässiga ingredienser att njuta av. Här är några maträtter som passar bra att äta under denna månad:

1. Sallader: Med det varmare vädret är sallader perfekta för att njuta av lätt och fräsch mat. Använd färska grönsaker, örter och protein som grillad kyckling eller räkor för att skapa härliga sallader.

2. Grillat kött och grönsaker: Juni är en utmärkt tid för utomhusgrillning. Prova att grilla saftiga hamburgare, marinerade kycklingbröst eller grillade grönsaksspett med säsongens grönsaker.

3. Fisk och skaldjur: Sjömat är också ett utmärkt val i juni. Njut av grillad lax, stekt torsk eller läckra skaldjursspett för en smakrik och hälsosam måltid.

4. Pastarätter: Utforska olika pastarätter med säsongens grönsaker och örter. Till exempel, pasta primavera med sparris, ärtsoppa med färskpotatis och räkor eller en klassisk pesto-pasta med färska tomater.

5. Bär och frukt: Juni är också en tid då bär och frukter är i säsong. Gör fruktiga sallader, smoothies eller efterrätter med jordgubbar, blåbär, hallon och andra somriga frukter.

6. Somriga desserter: Utforska läckra sommardesserter som jordgubbskaka, blåbärspaj eller färska fruktsallader med en klick vaniljglass.

Kom ihåg att välja lokala och färska ingredienser för att dra nytta av det bästa som säsongen har att erbjuda och maximera smakupplevelsen.

Röda grillviner

Gå till [...]