Sparris med parmesan och citronsmör

Mat som passar perfekt att laga i April

I april finns det en mängd läckra maträtter och ingredienser att utforska, särskilt med vårens ankomst och förberedelserna inför Valborg. Först och främst kan du njuta av färska vårgrönsaker som sparris, primörer av olika slag och örter som persilja, dill och basilika. Dessa kan användas i en mängd olika rätter, från sallader till pastarätter och gratänger.

När det gäller huvudrätter kan du överväga att grilla, vilket är en perfekt aktivitet för Valborgsfirandet. Marinera kyckling, revben eller grönsaker och grilla dem över öppen eld för en härlig smakupplevelse. Om vädret inte tillåter utomhusgrillning kan du istället använda en grillpanna inomhus för att få samma grillade smak.

För Valborgsfesten kan du också förbereda traditionella svenska rätter som sill, nypotatis och gräddfil, eller varför inte en smörgåstårta med olika fyllningar? Dessutom kan du prova att baka en klassisk vårtårta med färska bär som jordgubbar, blåbär och rabarber.

Sist men inte minst, glöm inte att det är en perfekt tid för picknickar och utomhusmiddagar med vänner och familj. Förbered en picknickkorg med olika ostar, kex, frukt och nötter för att njuta av naturen och det härliga vädret som april erbjuder.