fem avecer till påsk

Fem avecer som passar perfekt till påsk!

Letar du efter tips till en bra avec till påsk? Här tipsar vi om fem stycken som vi tycker är bra till detta. Först en Limoncello som du serverar antingen med is som den är eller blandar en fräsch vårdrink. Sedan en cognac som avec eller att du blandar en klassisk äggtoddy. Se recept nedan!

Sedan den skotska likören Drambuie. En smakrik örtlikör som är gott både till söta desserter, choklad eller bara som den är tillsammans med kaffe.

Ingen avecbord är komplett utan en eller två whisky. Här tipsar vi om två helt olika sorter. Glenfiddich 12 Yo som är mjuk och fruktig och inte alls rökig och en Port Charlotte från den berömda whiskyön Islay. Denna är motsatsen – dvs riktigt rökig!

Hoppas ni hittar något som passar er och gästernas smak till påskens alla middagar.

 

en flaska limoncello med blomma och drink

Villa Massa Limoncello

Intensivt gulgrön färg. Stor, generös doft av citronskal och färsk citronjuice. Söt, mycket frisk och fräsch smak av citronjuice.

Villa Massa görs enbart av citroner, alkohol, vatten och socker. Likören är inte alltid helt klar p.g.a. den naturliga processen. Vanligt är att man kan hitta spår av citronolja från skalen i likören.

Art nr 86231
229 :- 

Läs mer

en flaska cognac med druvor

Rémy Martin 1738 Accord Royal

Djupröd bärnsten. Doften är dovt mjuk, lätt örtig med koncentrerad torkad frukt och rostad ek. Smaken är fruktig med tydliga toner av torkade fikon, aprikos vanilj och farinsocker, fruktkaka och honung. Eftersmak: Torr ganska ekig avslutning som balanserar mot den söta fruktigheten, mjuk och kvardröjande.

Rémy Martin 1738 förenar fruktig och ung VSOP med komplexiteten hos en exklusiv XO. Det är en utmärkt ”sipping cognac” som kan drickas rent, men också användas som en förnämlig drinkingrediens i exempelvis en sidecar, old fashioned eller en Sazerac.

ART NR 52142
699 :-

LÄS MER

en flaska drambuie med fikon

Drambuie

Smaken är söt och kryddig, har en tydlig vaniljton med inslag av kanderad mandel och toffee. Den milda whiskysmaken från vällagrad whisky är genomgående. Dess klara gyllene färg kommer från både äldre whiskyfat och enligt hörsägen saffran och bockhornsklöver.

Dess smak av högländernas ljunghedar, porlande bergsbäckar och en gång i lönn tillverkad whisky är som att smaka på den skotska nationalsjälen. 

ART NR 754
239:-

LÄS MER

en flaska whisky med glas

Glenfiddich 12 Year Old

Ovanpå lager av frukt, med exotiska toner av mango, papaya finns en tydlig ek och nötighet som avslutas med en lång eftersmak. Med sin unika smak tillhör Glenfiddich 12 Year Old en av världens mest sålda maltwhisky.

Glenfiddich 12 Year Old är det verkliga originalet. Glenfiddich 12 Year Old är en av whiskyvärldens elegantaste whiskysorter med en av whiskyvärldens elegantaste presentationer. Den unikt designade trekantiga flaskan, som föddes 1957, har blivit en stilikon.

ART NR 440
419 :-

LÄS MER

en flaska whisky med kakor

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i kombination med ek, torv och rök. Där kommer också maltiga inslag, karamell, vaniljkola och nötighet. Smaken är påtagligt rökig med en tydlig torvighet som omfamnar fruktiga och söta toner. Där finns kokos, mer vanilj och en mjuk mycket lång och elegant eftersmak med en torr rökslinga som sakta tonar av.

ART NR 80616
799 :-

LÄS MER