fem röda viner som passar till påskmaten

Fem röda viner som passar perfekt till påskmaten!

Letar du efter ett vin som är typsikt bra till påsk? Här tipsar vi dig om fem viner som vi tycker fungerar utmärkt till en del av högtidens rätter. 

En klassisk påskrätt som vi tänker på till rödvin är såklart alla lammrecept. Det är smakrika rätter och med mycket stekyta eller till och med grillat. Så ett smakrikt vin passar utmärkt. Men inte för strävt utan mer åt det elegantare håller. Kanske även för att det är vår och vi har en del vårprimörer som tillbehör och då får vi inte dra i för mycket med vinet.

Ett klassiska val är vinerna från Rioja. Smakrika och samtidigt eleganta med aromer fint stämmer överens med vårt nordliga kök.

Smakprofilen finns såklart lite här och var i vinvärlden så vi har samlat ihop några viner vi tycker passar extra bra till påskens smakrikare rätter.

 

en riscal rioja flaska vin med glas

 

Marqués de Riscal Reserva 2018

Marqués de Riscal Reserva är ett klassiskt Riojavin som är närmast optimalt till rejäla kötträtter såsom vilt, lamm, fläsk och nöt. De kraftfulla smakerna gör att vinet går utmärkt till kryddiga rätter som bastanta grillmenyer och långkokt högrev. Det är också ett vin för den vinintresserade som vill uppleva en av Riojas mest betydelsefulla producenters mest stiltypiska vin.

ART NR 2573
217 :-

LÄS MER 

en flaska casalforte med oliver

Casalforte Ripasso 2019

Casalforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. 

Casalforte Ripasso är en fullblodsripasso för alla som uppskattar viner med kraft och pondus. Det är ett storslaget vin till alla former av grillat kött, hastigt stekt ryggbiff eller till örtiga lammkotletter, höstgrytor och andra kryddiga rätter där vinet får motstånd. 

ART NR 5352
109 :-

LÄS MER

en flaska hartenberg vin med rött vin i glaset

 

 

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston. I smaken möter silkesmjuka tanniner, toner av blyerts, sandelträ och cigarrlåda. Där finns också björnbär, färska örter och en lång eftersmak av sammetsmjuka tanniner.

Hartenbergs Cabernet Sauvignon är ett fylligt och smakrikt vin som passar utmärkt till finare kötträtter (entrecote och filé) samt grytor och kryddig mat.

ART NR 2314
179 :-

LÄS MER

en flaska villa puccini och en tallrik

Villa Puccini Toscana 2019

Vinet har en tydlig fruktig doft av körsbär, viol och örter och en touch av vanilj och lakrits. Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, vanilj och pomerans. Mycket lång eftersmak.

Villa Puccini Toscana är ett vin komponerat till det italienska köket med sina paradrätter som färsk pasta, pizza och traktens berömda Pecoriniost. 

ART NR 86231
229 :- 

LÄS MER