fem flaskor som kan passa bra som present sprit till den som blandar drinkar

Fem presenter för hemmabartendern!

Trolla fram den godaste cocktailen och imponera på gästerna! Så blir du en bra hemmabartender: Bli inspirerad av proffs, studera hur de blandar och skakar. Fuska inte, investera i rätt redskap, bra råvaror och ett schysst urval av cocktailglas. Gör egen sockerlag, bunkra med citrusfrukt och is. För att lyckas som bartender lär dig klassikerna först och använd alltid rikligt med is! Följ recepten och mät noggrant. Ett enda stänk kan göra eller förstöra en drink. Börja med att köpa någon sort från varje kategori och bygg sedan successivt upp ditt barskåp. Här tipsar vi om fem klassiker som alla bör finnas i ett barskåp:

  • Campari – den bitterljuva rubinröda aperitifen.
  • Licor 43 – suverän drinkingrediens och lätt populärast som klassisk Hot Shot.
  • Cointreau – hemligt apelsinlikörsreceptet från 1875 och basen i många klassiska drinkrecept.
  • Hendrick’s Gin – när du vill blanda till en perfekt Gin & Tonic, Dry Martini och läckra cocktails.
  • Shake-It Mixer Grenadine – är en omistlig klassiker i barer över hela världen.

Nu är det bara upp till dig! Skaka loss och bjud på en cocktail!

en flaska campari

Campari

Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande italienska bar- och citylivet som Campari. Den bitterljuva rubinröda aperitifen älskas numera i över 190 länder där den skänker stil, klass och elegans till drinkar, aperitifer och konsumenter. Bakom den närmast exempellösa framgången finns en av världens mest välbevarade hemligheter – det mytomspunna receptet.

Art nr 701
Pris 249 :-

Läs mer

Licor 43

Licor 43 har en söt lite kryddig vaniljsmak med inslag av apelsin, citrus och medelhavsörter. Den kan självfallet drickas som den är men är i första hand en suverän drinkingrediens. Drick den exempelvis som Rosa Pantern: med mjölk, lite grenadine och is eller helt enkelt i en kopp rykande hett kaffe – Spanish Coffee. Men populärast är såklart en klassisk Hot Shot.

Art nr 789
Pris 219 kr

Läs mer

Cointreau

Cointreau har en markant doft av bittersöta apelsiner. Under den behagliga apelsinsötman ligger en mer robust nästan jordig karaktär. Pomerans och grapefrukt är framträdande liksom en nötig mandelaktig nyans. Smaken fyller gommen med apelsinblommor och en rund honungssöt känsla. Apelsin är dominerande med en torr närmast päronaktig, champagnelik ton i eftersmaken.

Hur uttalas Cointreau? Kan du inte franska och är osäker på uttalet. Inga problem. Bara säg Koantrå!

Läs mer

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin har en fräsch doft av gurka, rosenblad och citrus. Det är en komplex gin med smak av enbär och citrus som ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig mängder med andra smaker. Gurka är påtagligt, liksom kamomill och doftrika blommor.

Både när det gäller smak och tillverkning är Hendrick’s Gin unik. Den blommiga fruktiga smaken av rosor och gurka gör Hendrick’s omisskännlig bland världens ginsorter.

Läs mer

Shake-It Mixer Grenadine

Grenadine är en omistlig klassiker i barer över hela världen. Den intensivt djupröda färgen sätter smak och elegans åt mängder med berömda drinkar som San Fransisco, Rosa Pantern, Tequila Sunrise och en lång rad andra berömda barklassiker. Grenadine är saft av granatäpple och kan användas i mängder av drinkar med eller utan alkohol, men också som smak- och färgsättare i desserter frostings, smoothies, bål och milkshake.

Läs mer