Öja Krog – Jägermeisters Guide till After Ski i Sverige

Öja Krog, Ystad after ski

Öja Krog – Jägermeisters Guide till After Ski i Sverige

I Ystad hittar du Sveriges sydligaste after ski, hos Öja Krog. Här följer Marknad- och Eventchefen Amelie Liedbergs bästa tips för en perfekt after ski.

Hur ser en typisk after ski ut hos er?

Vår after ski är en stående favorit hos våra nattklubbsgäster, det har blivit en tradition att en gång per år förvandla Öja Krog till en enorm after ski, med allt som hör till. Enligt tradition börjar kvällen tidigare än en vanlig nattklubb. De första timmarna serverar vi Jäger-bombs på hemmasnickrade serveringsställningar, äter pretzels och ölkorv, korar årets bästa utbåts-hävare (öl med en shot Jägermeister) och tävlar i vem som är starkast på att slå spik i stubbe. DJ för kvällen är genomgående någon som spelat på Haegbloms i Bad Gastein, vad annars? Våra shot-skidor (som vi fått tillverkade endast för detta eventet) är också enormt uppskattade. Då det ofta är lite ont om snö här i Ystad står våra två snömaskiner i full gång på uteserveringen, tillsammans med skinnfällar och levande eldar. De år vädret har tillåtit är utebaren öppen för värmande Jägerthe, glühwein och Lumumba.  

Enligt tradition delar vi även varje år ut pris för bästa utklädnad. Här har vi gäster som kommer i allt från full tävlingsklädsel, till en klassisk skidoutfit med panda-bränna. Ett år hade vi en gäst som kom utklädd till en Jäger-bomb, det var väldigt roligt.  

Vilka är det som kommer på after ski hos er?

Hos oss är de festprissar och kompisgäng i alla åldrar som kommer, framåt småtimmarna är det mestadels våra klassiska nattklubbsgäster som dominerar men alla är välkomna! 

Vad anser du är ett måste för en riktigt bra after ski?  

Jägermeister, givetvis. Och bra musik, mycket folk och en härligt uppbyggd miljö. Det finns ingenting våra gäster uppskattar så mycket som när det finns tillgång till rolig merch.  

Vad rekommenderar du att man dricker på en after ski?  

Hos oss är det genomgående Jäger-bombs, Jägermeister Red Bull, Ubåtar, Jägerthe och öl. Men en och annan spritzer slinker också ner.

Vilken är ditt bäste after ski minne?  

Vår årliga After Ski är utan tvekan mina personliga favoriter. Och då ska det tilläggas att jag spenderat oräkneliga veckor i svenska fjällen, Österrike, Frankrike och har en skidsäsong i Kanada i bagaget. Öja Krogs after ski ligger mig närmst om hjärtat. Kanske för att många som aldrig varit på After Ski i fjällvärlden får uppleva det fantastiska med en riktig pang-after-ski, det känns bra i vinterhjärtat! 
Hur ser er after ski ut idag med hänsyn till de nya restriktionerna?
Vi håller tummarna att vår årliga after ski kan gå av stapeln som planerat i mars-april, om restriktionerna inte tillåter en fullskalig nattklubbskväll kommer vi definitivt se över möjligheterna att arrangera en sittande. Vi kan inte låta våra gäster bli utan After Ski ännu ett år, nu kör vi! 

Info och kontakt

Var: Sylvans allé 64, Ystad
Typ: Klassisk after ski
För vem: Festprissen
Läs mer: ojakrog.se