Negroni Week 2023

campari week 2023

Negroni Week 2023

Har du hört talas om Negroni Week? Om inte, oroa dig inte, här berättar vi det för dig. Det är egentligen ett event som händer varje år.

Tänk dig att det är som en global cocktailfest, fast med ett ädelt syfte. Varje år, under en vecka i mitten av september, samlas barer och restauranger över hela världen för att hylla den ikoniska Negroni-cocktailen samtidigt som de samlar in pengar till välgörenhet. Det är som en ursäkt att dricka gott och samtidigt göra något bra för världen. Vem kan säga nej till det?

Nu undrar du kanske vad en Negroni är. Det är en klassisk cocktail som består av lika delar gin, Campari och söt vermouth. Resultatet är en balanserad och kraftfull drink med en hint av beska och en touch av sötma. Om du gillar komplexa smaker, kommer du att älska Negroni.

Under Negroni Week skapar barer och krogar ofta sina egna twistar på Negroni-receptet. Det kan vara allt från att experimentera med olika ginsorter till att tillsätta lokala ingredienser eller kryddor för att göra drinken unik för deras plats.

Det bästa är att en del av intäkterna från försäljningen av Negroni-cocktails under veckan går till välgörenhet. Varje deltagande ställe väljer en organisation eller orsak som de vill stödja, och det kan vara allt från välgörenhetsprojekt till miljöskydd eller kampen mot svält. Så med varje sip av din Negroni bidrar du faktiskt till en bättre värld.

Så, om du är sugen på att prova en Negroni eller två och samtidigt göra något bra, håll utkik efter Negroni Week-evenemang i din stad. Det är en perfekt ursäkt att träffa vänner, utforska nya barer och känna dig som en cocktail-entusiast samtidigt som du gör en positiv inverkan på samhället. Prost! 🍹✨

Här kan du ladda ner kartor över alla restauranger som är med!

Stockolm

Göteborg

Malmö