ett glas med flaska som häller upp rödvin

Ordna en vinprovning med tema Italien!

Funderar du på att ordna en vinprovning?

Välkomna till en kväll av gemenskap, kultur och framför allt fantastiska viner. Samla er till en kväll för att utforska och njuta av Italiens rika vintradition, ett land vars druvor har mognat i solen och vars vinmakare har förfinat sina konster över generationer.

Italien är inte bara en plats; det är en upplevelse, en känsla, och dess viner är en av de finaste uttrycken för detta. Från de robusta röda vinerna i Toscana till de eleganta vita vinerna från Soave, varje flaska berättar en historia om dess ursprung, dess folk och dess passion. Ikväll kommer vi att följa en resa genom dessa olika regioner, smaka på deras skatter och dela våra tankar och intryck med varandra.

Men denna kväll handlar inte bara om vin—den handlar också om vänskap. Om att samlas och dela en upplevelse som blir rikare genom att vi delar den tillsammans. Så, skåla för en oförglömlig kväll fylld av goda viner och ännu bättre sällskap. Salute!

Här är fem typiska röda italienska viner till er provning:

  1. Ett vin gjort på den italienska druvan frappato. Vinerna kan närmast liknas vid en Beaujolais. Unga och fruktiga med en livlig friskhet.
  2. Ett snäpp upp i krafigthet provar vi en corvina från norra Italien. Fruktigt, mjukt och drickvänligt. Perfekt som pizzavin.
  3. En klassisk Chianti! Vad kan vara mer italienskt? Med mognastoner och härliga körsbär.
  4. Vad vore en italiensk provning utan en Amarone? Ingenting! Såklart ni skall ha med ett vin av torkade druvor!
  5. Sist men inte minst – en fyllig och sträv Barolo. Denna med bra frukt som balanserar upp.

Fem viner till er provning!

Gå till [...]