en 2023 digitla bild

Quiz om Året 2023: Vad vet du om årets händelser och händelser?

Välkommen till vårt quiz om året 2023! Detta quiz är utformat för att testa din kunskap om de mest minnesvärda händelserna, trenderna och nyheterna som utmärker detta år. Kommer du ihåg vad som hände i världen under de senaste tolv månaderna? Nu är det dags att ta reda på det!

Kämpa!

skumpaglas
Fråga 01

På nyår skålar vi i de finaste kristallglasen. Kristall är en typ av glas med verklig klang och där ljuset bryts på ett gnistrande sätt, lite festligare helt enkelt. Skillnaden på vanligt glas och kristallglas är att kristall enligt ett EU-direktiv måste innehålla en viss mängd av ett mycket giftigt ämne...ja vadå?

Fråga 02

I augusti spelade våra svenska fotbollstjejer till sig en bronsmedalj i VM. Snöplig förlust i semifinalen mot Spanien, men vinst med 2–0 i bronsmatchen, vilket lag mötte vi då?

Fråga 03

I Kina omvaldes den sittande presidenten för tredje gången. Vad heter karln nu igen?

Fråga 04

I Eurovision tog Loreen hem segern med sin Tattoo efter en rafflande kamp med finska Käärijä och melodin ”Cha Cha Cha”. Hur många gånger har Sverige vunnit Eurovision Song Contest?

Fråga 05

Att det är turbulent i riksdagspartierna har vi vant oss vid. Hur många partiledare avgick under 2023?

Fråga 06

Epa-dunk blev en stor genre under 2023, inte minst växte den norrländska duon Hooja fram som megastjärnor. Vad heter deras stora landsplåga?

Fråga 07

I januari delades Guldbaggen för bästa film ut för 58:e gången, vilken film var det som belönades?

Fråga 08

En matlagerska av rang utsågs till årets kock 2023 vad heter hon?

Fråga 09

I nyordslistan över det svenska språket som statliga Institutet för språk och folkminnen sammanställer dök ordet ”brösta” upp, vad betyder det?

Fråga 10

Årets julklapp utses sedan 1988 av branschorganisationen Svensk Handel. 2023 förväntas vi lägga brädspel under granen. Vilket har av följande har aldrig varit ”Årets julklapp”?

Fråga 11

Familjen Wahlgren/Ingrosso är på god väg att bli Sveriges First Family, åtminstone när det gäller att vara programledare. Hur många TV-serier med familjemedlemmarna i huvudrollen sändes 2023?

Fråga 12

2023 är ett märkesår för Sverige som nation. Inte bara för att kungen firade 50 år på tronen, utan för att det var 500 år sedan en historisk händelse, vilken?

Upptäck vårt sortiment av drycker

Visa fler
Gå till [...]