Detta är en klassisk whiskey sour med bourbon med lite goda och spännande tillägg. T.ex. äggvita ger drinken mer textur och ett snyggt skum och rödvinet en snygg och spännande färgskiftning. Ursprunget till drinken är såklart amerikansk med tanke på dess namn. Drinknördar spårar den dock tillbaka till Chicago och så länge sedan som 1880-talet. Då under namnet Continental Sour. Drinken kräver lite jobb men man blir rikt belönad.
Om du vill variera så byt ut spriten till en Rye Bourbon och ta ingen äggvita – då får du en Brunswick. Om du tillsätter äggvitan får du en Greenwich Sour.
Kommentarer
Torrskakas utan is först om äggvita skall användas. Sedan med is.
Hej Eric
Tack! Såklart den skall torrskakas. Vi ändrar och skakar om. /Jonas / Nigab
Det är inte ändrat än😉
Blanda alla ingredienser utom is och vinet, torrskaka drinken för att bygga textur, tillsätt sen is och skaka drinken kall. Toppa med rödvin eller portvin. Njut.
Så gör iaf jag och alla har varit nöjda hitintills😅
Ahh… sorry. Nu fixat. Ni har helt rätt.