Whiskey Sour

whiskey sour drink

Whiskey Sour

Den klassiska Whiskey Sour-drinken blev oerhört populär under förbudstiden i Amerika, en tid då tillgången till kvalitetssprit var begränsad, men kreativiteten i baren blomstrade. Denna tidlösa cocktail har så djupa rötter i cocktailkulturen att den till och med har tillägnats en egen dag, den 25 augusti, då entusiaster världen över firar genom att njuta av denna syrliga klassiker. Dock såg drinken barernas gas-ljus redan på 1880-talet.

Receptet på en Whiskey Sour är enkelt men erbjuder utrymme för variation och anpassning. Traditionellt sett blandas whiskey med färskpressad citronjuice och sockerlag för att skapa en perfekt balans mellan sötma och syrlighet. Drinken kan serveras på två sätt: antingen "on the rocks" i ett tumblerglas fyllt med is, vilket framhäver dess svalkande egenskaper, eller silad upp i ett cocktailglas för en mer raffinerad presentation. Ofta dekoreras drinken med en skiva citron och ibland en körsbär, vilket lägger till en visuell attraktion samt en extra dimension av smak.

Vill du göra en variant kan du testa New York Sour – en klassisk whisky sour med bourbon och lite spännande tillägg.

Vill du göra en whiskey sour utan ägg? Alltså en helt vegansk whisky sour! Inga problem! Gör den istället med kikärtsspad. Det löser inte bara att det blir ett perfekt skum utan att drinken inte heller doftar av äggvitan som ibland inte är helt angenäm.

Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Bourbon-drinkar
Kategori
Klassiska drinkar
Smaktyp
Sour-drinkar
Tillfälle
Aperitif

Ingredienser

  • 5 cl Bourbon
  • 3 cl färsk citronjuice
  • 2 cl sockerlag
  • Några droppar bitter
  • äggvita (en äggvita brukar vara lagom till tre drinkar)
  • Citronskal och ett maraschino-körsbär

Tillredning

  1. Häll alla ingredienser i en shaker
  2. Fyll på med mycket is
  3. Skaka allt vad tygen håller
  4. Sila upp i ett tumblerglas med mycket is i
  5. Garnera snyggt med citron och körsbär

Kommentarer