Ingredienser
- 3 cl Campari
- 3 cl röd vermouth
- Apelsin
Tillredning
- Rör ingredienserna med mycket is
- Sila upp i ett rockglas, gärna med en enda stor isbit i
- Garnera med apelsinskal
Milano Torino, eller Mi-To, som drinken ofta förkortas, vet vi ganska exakt när och var den uppkom – i Gasparo Camparis berömda Milanokafe, i skuggan av domen, i centrala Milano. Casparis Campari hade ett närmast besatt intresse för att kombinera smaker och i caféets källare hade sin kreativa verkstad. Inte minst skapade han dryckeshistoria när han 1860, efter år av experimenterande, lanserade den bitter som skulle bli en design- och dryckesikon och göra hans namn odödligt. Ungefär samtidigt började Caspari Camapri servera Mi-To i baren på sitt café. Huvudingredienserna var Campari från Milano och Vermouth di Torino från Turin. Drinken blev mycket populär, i synnerhet bland amerikanska turister och döptes om till Americano, som senare skulle resultera i den än mer legendariska negronin.
Kommentarer