Sangria med Cointreau

en bild på en drink i kanna sangria på ett bord med papper i glada färger

Sangria med Cointreau

Sangriakanna med Cointreau – citrusdoftande twist på en sommarklassiker!

Det finns få saker som signalerar sommar och sällskap lika tydligt som en stor kanna sangria. Den här versionen har fått en solkysst uppgradering med Cointreau – den ikoniska apelsinlikören som ger drinken både djup och friskhet. Tillsammans med rödvin, apelsinjuice och bubblig fruktsoda blir det en lättsam och fruktig kanna att dela runt bordet.

Den här sangrian passar lika bra en solig eftermiddag som en ljummen kväll, kanske som sällskap till grillat eller tapas. Kombinationen av apelsin och rödvin ger en rund, bärig karaktär, medan fruktsodan bidrar med en lekfull friskhet.

Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Cointreau-drinkar
Kategori
Bål
Smaktyp
Fruktiga drinkar
Tillfälle
Brunch Sommar Vår

Ingredienser

  • 1 del Cointreau
  • 2 delar apelsinjuice
  • 2 delar rödvin
  • Fruktsoda (till topping)
  • Is
  • Frukt i skivor – gärna apelsin, citron och jordgubbar

Tillredning

  1. Fyll stora vinglas med is och valfri frukt, t.ex apelsin, jordgubbar och äpplen
  2. Fyll en kanna med is
  3. Blanda ingredienserna i kannan och rör om ordentligt
  4. Toppa upp kannan med fruktsoda, garnera med mynta och addera valfri frukt, t.ex apelsin, jordgubbar och äpplen till kannan

Kommentarer