Hendrick’s Gin och Tonic

Recept för att blanda en Gin och tonic? Jajamensan! Vi gissar på att de flesta höftar lite när de blandar sin GT. Gör inte det. Mät! Gin och tonic handlar till större del om de små detaljerna - från råvaror och garnering till temperaturen på dryckesingredienserna, och i vilket glas du serverar drinken i.

Men först: Använd mycket is! Fyll ditt glas med is - och då menar vi upp till kanten! Häll sedan i tonic water och därefter gin med proportionerna 2:1. Avsluta med att garnera snyggt. En Hendrick's & Tonic skall alltid garneras med gurka. Har du inte testat? Då är det dags.

Det är lite klurigt att ge en generell rekommendation till vilken typ av tonic man ska ha i sin gin, så det bästa är att prova sig fram. Vårt recept på Hendrick's Gin och tonic är i grund och botten friskt och fräscht, så välj tonic med omsorg. Två snabba tips är Elderflower Tonic från Fever Tree samt Fentimans Tonic Water. Båda tipsen är lite lyxigare varianter av tonic för en lika lyxig typ av gin.

Hendrick's Gin destilleras i staden Girvan i Skottland och skiljer sig från andra gin-sorter genom sin karaktäristiska smak av gurka och rosenblad. Tack vare smaken rekommenderas det även att servera Hendrick's med gurka istället för citron som annars är standard till gin-drinkar. Det är nämligen gurkan som lyfter fram Hendrick’s mjuka toner.

Kan också ätas som glass

Ett smarrigt glassrecept som passar speciellt bra i sommartider är att hälla i ingredienserna till vårt Hendrick's gin & tonic-recept i en glassform (självklart med mycket gurka) och låta den stå i frysen i 10-15 minuter.- Vips, så har du en god, frisk isglass att avnjuta under sommarens varmare dagar.

Vilket glas ska du använda - ballongkupa eller highballglas?

Traditionellt har man sedan urminnes tider använt highballglas när man serverar en sån högaktad klassiker som GT - drinken gör sig otroligt bra med mycket is. På senare tid har trenden dock varit att servera drinken i ett så kallat ballongglas, ett dryckesglas med speciellt hög fot och stor kupa som sägs förstärka både doft och smak. På Nigab är vi nog lite av traditionalister, så highballglas är det säkra kortet - men testa för all del ballongkupan och se vad du tycker - varför inte?

Gin & Tonics historia

Den 9 april firas den internationella Gin och Tonic-dagen runt om i världen. Drinken behöver egentligen ingen närmare introduktion, men är en av drinkvärldens mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Drinkar med gin Hendrick's
Kategori
Klassiska drinkar
Smaktyp
Aperitif / Bitter Kryddiga drinkar
Tillfälle
Alla hjärtans dag Sommar

Ingredienser

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water
  • Gurkskivor
  • Is
  • Peppar, mint eller liknande kryddor

Tillredning

  1. Fyll ett glas med is
  2. Häll i Hendrick's Gin och därefter en bra tonic-sort!
  3. Dekorera med gurkskivor och garnera sparsamt med peppar eller mint

Kommentarer