Barporträtt – 20hundra5 – Sebastian Baarsen med drinken Manifest Highball

20hundra5 – Sebastian Baarsen

Barporträtt – 20hundra5 – Sebastian Baarsen med drinken Manifest Highball

20hundra5

Cocktailbaren som har prisats för både bästa cocktailmeny, signaturdrink och atmosfär är ett självklart besök när du befinner dig i Vasastan. År 2005 träffades vännerna Jens Dahlberg, Andreas Strömqvist, Thomas Bolander & Johan Fernaeus, 10 år senare slog de upp portarna till 20hundra5. 

Hemmafest-känslan infinner sig direkt vid ingången. På något vis känns det självklart att hälsa på alla i lokalen. Kanske är det dem färgade lamporna, den nostalgiska musiken, eller det glada surret av tv-spel och sällskapsspel som försiggår i varje hörn. 20hundra5 har hittat den perfekta balansen mellan en otroligt avslappnad miljö i kombination med drinkar i världsklass.

Sebastian Baarsen

Barchef Sebastian Baarsen har jobbat 8 år i branschen och dricker helst Americano som även var hans inspiration vid framtagningen av just Manifest Highball. Kom som du är, besök Sebastian och be om en Manifest Highball, en riktig törstsläckare!

Betyg
Skriv ut
Basdryck
Jägermeister
Smaktyp
Kryddiga drinkar Söta drinkar

Ingredienser

  • 30 ml Jägermeister Manifest
  • 30 ml Söt Vermouth
  • 20 ml citron cordial
  • soda
  • citronzest
  • Citron coridal

  • 200g vatten
  • 200g socker
  • 17g citronsyra
  • 8,5g äpplesyra
  • citronzest från två citroner

Tillredning

  1. Bygg samtliga ingredienser i ett highballglas (förutom soda)
  2. Rör om ordentligt
  3. Fyll upp med soda och rör om försiktigt, garnera med en apelsinzest

Citron coridal

  1. Hetta upp samtliga ingredienser på låg värme
  2. Tillsätt zesten från två citroner
  3. Låt vätska vila under 24 timmar, därefter sila & buteljera cordialen i en flaska