Barporträtt – Toso – Linus med drinken Ryoshi

Götaplatsen hittar vi TOSO med linus vid baren som gör en jägermeister drink

Barporträtt – Toso – Linus med drinken Ryoshi

På Götaplatsen hittar vi TOSO, en panasiatisk krog med upplevelsen i centrum. Stämningen är fartfylld, både från högtalaren och rytmen i personalen som dansar ut smårätter till höger-och vänster.

Möt Linus, en glad figur som under de senaste åren förflyttat sig mellan Sälens fjällvärld och västkustens sommarpärlor Smögen och Tylösand. Efter ett par år inom Göteborgs krogscen har han nu intagit positionen som barchef på TOSO.

Majoriteten av dygnets timmar spenderar han genom att fundera, skapa och utveckla sina kunskaper inom bartenderyrket. Under sin lediga tid lagar han gärna middagar tillsammans med sin sambo och vänner.

Det asiatiska temat har stått i centrum när Linus skapade drinken Ryoshi, som betyder Jägare på japanska. Den är baserad på asiatiska kryddor-och frukter som i samklang med Jägermeister Scharfs starka ingefärs karaktär är en lyckad kombination.

Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Jägermeister
Kategori
Moderna klassiska drinkar
Smaktyp
Kryddiga drinkar

Ingredienser

  • 20 ml Wild Turkey Bourbon 101
  • 30 ml Jägermeister Scharf
  • 5 ml Giffard Abricot du Roussillon
  • 7,5 ml ingefärsjuice
  • 10 ml Sansho och Timutpeppar Syrup (se nedan)
  • 20 ml Giffard Orgeat
  • 40 ml färsk lime juice
  • Ginger beer
  • Timutpeppar syrup:

  • 9 g Sanshopeppar
  • 9 g Timutpeppar
  • 900 g sockerlag

Tillredning

    Sansho och Timutpeppar Syrup

    1. Mixa sanshopeppar, timutpeppar med 300g sockerlag
    2. Sila 3 gånger för att bli av med alla kornen och späd sedan ut med 600g sockerlag till

    Drinken

    1. Mät upp alla ingredienser utom Ginger beer i en shaker och skaka ordentligt
    2. Dubbelsila och servera i en mugg
    3. Toppa upp med Ginger beer
    4. Garnera med en mynta bukett och en röd grapefrukt skiva

Kommentarer