Blåbärsputte

Godare små underbara rackare till shotar får man leta efter. Blåbärsputte eller Moranisse - kärt barn har många namn. Servera den med kall eller varm blåbärssoppa - allt efter humör och årstid. Om ni serverar den varm blir det en god variant av Hot Shot. Viktigt är att ni inte vispar grädden för hårt. Den skall vara "flytande".

Betyg
11 Kommentarer
Skriv ut
Basdryck
Drinkar med Licor 43 Likör
Kategori
Shots-recept
Smaktyp
Söta drinkar
Tillfälle
After dinner Vinter

Ingredienser

  • Licor 43
  • Blåbärssoppa
  • Lösvispad grädde

Tillredning

  1. Bygg i shotglas.
  2. Först Licor 43, sedan blåbärssoppan och sist grädden.
  3. Häll på en liten sked ni håller ner i glaset alldeles ovanför Licor 43 så att den inte blandar sig utan håller sig i lager.
  4. På samma sätt som du gör en Hot Shot.

Kommentarer

God smak men grädden får inte Vara för hårt vispad utan rinnande.

Helt rätt! Annars blir grädden som ett lock. Kan bli en plötslig överraskning när locket släpper.

Hur najs som helst.
Funkar klockrent med ”sprutgrädde” dvs grädde på trycksatt tub.

Varm eller kall blåbärssoppa?

Båda funkar bra. Lite efter smak och årstid.

Finns det något alternativ av byta ut likören mot något alkoholfritt? Älskar blåbärsshots men har nyligen slutat dricka alkohol och vill kunna få samma smak men utan procent.

Halloj. Ja den är lite klurig. Man kanske skulle kunna testa att smaksätta en sockerlag med vanilj? Bara att testa sig fram. 😀

kallas även mors lilla Olle

MoraNisse kallas den me 😍 sen kan man bara byta ut blåbärsoppan mot nyponsoppa å då får en ”EttNyp”

Favoritshoten! +++++
Dock behövs inte grädden vispas utan hälles bara försiktigt på överst. 😊
Vid jultider kan man döpa den till BlåbärsNisse. 🤪

😋😋😋