Ingredienser
- Licor 43
- Kaffe
- Grädde
Tillredning
- Ta fram små shotglas
- Häll i Licor 43
- Häll varmt och starkt kaffe på en tesked så att kaffet lägger sig ovanför Licor 43
- Skeda på lösvispad grädde på toppen
- Nu har du gjort en Hot Shot
- Servera och njut
Vad är enklare och roligare att bjuda på än en klassisk varm shot? En klassisk Hot Shot!
Det klassiska receptet till en Hot Shot såg dagens ljus 1987, under en svensk kaffedrinkstävling. Skaparen var Bosse Bergström. Originalreceptet bestod av 2 cl Anisette, varmt kaffe och vispad grädde, men eftersom Anisette är en unik typ av söt, lakritsliknande likör som främst är populär i Italien så ersattes Anisette ganska omgående med andra likörer som var mycket enklare att få tag på i Sverige. Sedan dess har receptet till Hot Shot sett flera modifikationer, men vi vågar sticka ut hakan och säga att vår tolkning av Bosses Hot Shot är den bästa hittills!
Kommentarer